Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Reekers, Oost en Ter Schure naar WK aangepast wielrennen

Geplaatst op 1 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

Johan Reekers eigen websiteNIEUWEGEIN – Johan Reekers (Haaksbergen, foto), Rinne Oost (Borne) en oud-Hengeloër Vincent ter Schure zijn door bondscoaches Johan Procee en Fedor Hes beiden opgenomen in de Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen aangepast wielrennen op de weg. Die worden 28 augustus tot en met 1 september in het Amerikaanse Greenville gehouden. Handbiker Reekers, vorige week op het NK in Delden nog winnaar van het brons, komt in actie in de klasse H5. Oost en Ter Schure rijden beiden op de tandem. De eerst genoemde heeft daarbij Cor van Leeuwen als piloot, terwijl de tweede met Timo Fransen rijdt.

De drie Tukkers mogen zichzelf als podiumkandidaten zien in Greenville. ‘We gaan met een grote ploeg naar de WK ondanks de zeer strenge kwalificatie-eis’, laat Fedor Hes weten. Die eisen waren een top vier klassering tijdens één van de twee world cup wedstrijden. ‘Elke renner doet dus mee in de strijd om de medailles. De nieuwe werkwijze binnen aangepast wielrennen lijkt dus zijn vruchten af te werpen. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.’

Ter Schure
De deelname van Ter Schure opvallend. Tot 2007 reed de nu 34-jarige inwoner van Soest als wielrenner rond in wedstrijden voor valide sporters. Op zijn palmares staan onder meer een overwinning in het districtkampioenschap van Noord Nederland, een tweede plaats in de Ronde van Winterswijk en een derde plek in de Ronde van Enter. Oogproblemen zorgden voor een wending in zijn leven. Dit seizoen keerde Ter Schure op de tandem terug en daarbij boekte hij direct succes. Zo wist hij afgelopen vrijdag samen met Fransen nog naar een zilveren medaille te rijden bij de World Cup in het Spaanse Segovia.

Foto: JohanReekers.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief