Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Ronde van Overijssel wint zware etappe van provincie

Geplaatst op 28 februari 2022 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Het provinciebestuur moet op last van de Rechtbank zijn besluit om de Ronde van Overijssel subsidie te weigeren nadrukkelijk heroverwegen. De rechter verklaart het beroep van de Ronde van Overijssel gegrond en vernietigt het bestreden besluit.

Het bestuur van de Stichting Ronde van Overijssel is opgetogen over de uitspraak en gaat er vanuit dat de wielerkoers alsnog wordt opgenomen in het rijtje met Twentse topsportevenementen, net als CSI Geesteren, Military Boekelo, Enschede Marathon, Triatlon Holten en FBK Games Hengelo. Deze topsportevenementen, de zogenoemde Big Five, krijgen elk 260.000 euro vanwege het belang voor Twente/Overijssel.

Het staat de provincie vrij beroep aan te tekenen tegen het vonnis, maar de kans is groot dat het op herhaling-uit-frustratie uitloopt, tenzij de provincie met argumenten komt. Bovendien zou dan wederom bezwaar kunnen worden gemaakt. ‘Laten we’, meldt de Stichting Ronde van Overijssel, ‘evenwel hopen dat het niet zover behoeft te komen en dat het provinciebestuur nu gewoon de aanvraag honoreert.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief