Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Schreurs, Janssen en Schelling eerste leiders VIRO Criterium Cup Twente

Geplaatst op 10 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

WOLDENZAAL – Met aanvankelijk vier renners in een kopgroep van zes en uiteindelijk een eerste en tweede plaats in de uitslag hebben de renners van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam zondag de Ronde van Oldenzaal gedomineerd. Timon Ratering uit Megchelen won de koers namens de formatie uit de Achterhoek. Hij bleef in een sprint met vier zijn ploeggenoot Mark Schreurs (Aalten) voor. Roel de Vries redde op zijn 31e verjaardag de meubelen nog enigszins voor de organiserende vereniging OWC Oldenzaal. Hij finishte als derde, voor Wessel Zennipman (Zutphen). Doordat hij onderweg ook punten pakte, is Schreurs de eerste leider in de VIRO Criterium Cup Twente.

Ook Nick Kweldam (Aalten) en Hengeloër Maarten Janssen maakten aanvankelijk deel uit van de kopgroep. Zij werden na een akkefietje onderling echter weer teruggepakt door het peloton. Janssen zag zijn inspanningen na afloop echter wel beloond worden. Hij mocht de eerste blauwe trui in het VIRO Criterium Cup Twente klassement voor amateurs in ontvangst nemen.

Schelling solo naar dubbelslag
Waar de elite/beloften/amateurs in totaal vijf wedstrijden in de VIRO Criterium Cup Twente rijden, staan er voor de junioren twee gepland. In Oldenzaal mochten de renners van 17 en 18 jaar voor het eerst aan het werk. Daarbij sloeg Jouke Schelling een dubbelslag. De renner uit De Kwakel in Noord-Holland reed met een knappe solo naar de zege en greep daarmee ook direct de leiding in het klassement. Hij gaf na afloop aan dat hij ook in de Nacht van Goor hoopt te starten. Op zaterdag 23 augustus is dat voor de junioren de tweede en tevens laatste wedstrijd in het klassement.

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief