Zaterdag 20 april 2024
Twentesport

Stamsnijder en Tankink eindigen Eneco Tour bij eerste twintig

Geplaatst op 14 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

GELEEN – De Eneco Tour leverde een keurige zege op voor de Noor Edvald Boasson Hagen, te meer omdat hij ook de laatste en zware etappe won in Limburg. Bram Tankink eindigde vandaag in de etappe naar Geleen als zestiende en werd in het klassement achttiende op 1.37 van Boasson Hagen. Tom Stamsnijder eindigde één plaats hoger op 1.33. Phillippe Gilbert werd tweede, de Brit David Millar derde en de beste Nederlander was Jos van Emden. Hij werd vijfde.

In de Trofe0 Karlsberg, een etappekoers voor junioren in de buurt van het Duitse Gersheim, is Steven Lammertink als lid van de nationale ploeg als tiende geëindigd. De renner uit Enter had vijftig seconden meer nodig als de winnaar, Pierre-Henri Lecuisinier uit Frankrijk. De Nederlander Ivar Silk uit Bergen NH werd in de slotetappe tweede en in het eindklassement derde. De laatste etappe werd vandaag gewonnen door de Duitser Biedermann.

Stan Veldscholten uit Oldenzaal beleefde een primeur. De nieuweling won zijn eerste koers van dit jaar. In de strijd om de Kia-Rü-Cup in Essen was hij de sterkste van allemaal.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief