Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Steven Lammertink gaat zijn broer achterna

Geplaatst op 29 juni 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Wielrenner Steven Lammertink rijdt komend seizoen voor het Jo Piels Cycling Team van ploegleider Han Vaanhold.  Bij die ploeg rijdt ook Stevens broer Maurits. Beide coureurs zijn de laatste tijd behoorlijk succesvol. Afgelopen weekend won Steven de juniorendriedaagse ‘de Acht van Bladel’, een paar weken geleden won hij de bronzen medaille op het NK, broer Maurits won zaterdag de zilveren plak op het NK voor beloften in Ootmarsum.  Steven gaat volgend jaar over naar de beloften en wilde zijn voortvarende loopbaan vervolgen bij een zg Continental Team dat wordt gezien als het voorportaal van een carrière als beroepsrenner.

Vaanhold sloeg snel toe na de recente successen van de jongste Lammertink. ‘Hij heeft ons en ook de ploeg van De Rijke een mail gestuurd met de vraag of we interesse hadden in hem. Dat hadden wij. En eigenlijk weet hij natuurlijk al veel van ons door Maurits, zijn broer. Hij wil niet naar een ploeg met een lagere status, omdat hij van meet af aan op dit niveau de kneepjes van het vak wil leren. Op tactisch gebied wil hij straks vanaf het begin horen wat er moet gebeuren tijdens een koers’, vertelt de Haaksbergenaar die enkele jaren geleden niet veel eerste en tweede jaars beloften in zijn ploeg opnam.  ‘De besten ging toen nog naar Rabo, maar daar is een kentering in gekomen. Die beloften zien nu ook dat ze niet meer per se afhankelijk zijn van Rabo. Ze kunnen ook naar Skil-Shimano of Vacansoleil waar bijvoorbeeld nu ook Lindeman uit onze ploeg stage gaat lopen. Rabo is niet meer de enige mogelijkheid voor een profcarrière.’

Steven Lammertink (foto) moet door deze keuzes ook zo langzamerhand de beslissing nemen of hij ook nog wil schaatsen op niveau. Tot nu toe combineerde hij beide takken van sport. ‘We zullen hem dat niet verbieden. Beide sporten passen wel bij elkaar, zo is altijd gebleken. Maar hij zal bij ons op 1 maart beschikbaar moeten zijn en daarvoor mee moeten op trainingskampen en zo. Als hij de ambitie heeft om het te combineren, vind ik het goed, maar wielrennen heeft vanaf nu wel voorrang’, aldus Vaanhold.

In de Ronde van Zevenhuizen voor eliterenners en beloften kwam Markeloër Marc Stokreef als vijfde binnen. Winnaar werd Peter Schep uit Lopik.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief