Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Steven Lammertink wint etappekoers in Brabant

Geplaatst op 26 juni 2011 door   ·   Geen reacties

BLADEL – De 62ste Acht van Bladel voor junioren is gewonnen door Steven Lammertink uit Enter. Lammertink eindigde vandaag in de tijdrit als vierde, mede door het missen van een bocht, maar wist toch wederom de voorsprong op de directe concurrenten in het algemeen klassement uit te bouwen. Danny van Poppel was de snelste op het dertien kilometer lange parcours. Lammertink werd vierde op 19 seconden.

In de laatste etappe was het Lammertinks taak zijn ploeggenoten van de gecombineerde ploeg CRT Raalte/CC-75 om de voorsprong te consolideren. Het werd nog even spannend toen een kopgroep met enkele kort geklasseerden ruim een minuut voorsprong pakte. In de derde ronde stelden  Lammertink en de andere truidragers echter orde op zaken door met een groep bij de kopgroep aan te sluiten.
In de laatste ronde ontsnapten uit deze groep Danny van Poppel en Martijn Tusveld, die tot 15 seconden voorsprong kwamen en om de ritzege konden gaan sprinten. Danny van Poppel won de etappe. De gele trui van Lammertink kwam echter niet meer in gevaar.

In Vorden werd René Nijhuis (Markelo) vierde in de jaarlijkse ronde. Ben van Egmond (Nijverdal) werd tweede en zijn plaatsgenoot Arjan van Gaveren zevende.
Foto: Steven Lammertink in de gele trui tijdens de huldiging. Naast hem de andere truidragers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief