Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Tankink afgestapt in Brixia Tour wegens knieproblemen

Geplaatst op 24 juli 2011 door   ·   Geen reacties

GRENOBLE – Voor Joost Posthuma (foto) zit de Tour de France er bijna op. Hij heeft zijn werk als knecht van de broers Schleck naar behoren gedaan en ziet beiden vandaag terug op het erepodium in Parijs, maar zal daar met minder prettige gevoelens de huldiging van Cadel Evans als winnaar van de ronde aanschouwen. Andy en Frank Schleck waren in de tijdrit van gisteren niet opgewassen tegen de veel snellere Evans. De enige Twentenaar in het evenement werd gisteren 117e in de tijdrit op 6.36 van winnaar Tony Martin.
Gisteren begon voor talrijke professionals die niet in de Tour waren de Ronde van Wallonië. Tom Stamsnijder is de enige Twentenaar in de koers. Hij eindigde in de massaspurt in Banneux in het peloton. De Fransman Matthieu Ladagnous was de snelste met Stefan van Dijk als tweede.

Maurits Lammertink uit Enter bgeon gisteren een etappekoers in Frankrijk, in Bretagne: de Kreiz Breizh Elites. In Plouray won de Nieuw-Zeelander Avery de etappe. Lammertink finishte in het peloton dat acht seconden achterstand had.

In de Italiaanse Brizia Tour maakt Bram Tankink niet langer deel uit van het peloton. De Haaksbergenaar heeft gisteren de strijd gestaakt wegens een knieblessure. De Italiaa Baliani leidt het klassement.

In de Ronde van Barendrecht tenslotte finishte Juliëtte Wigbold (Hengelo) bij de eerste tien. Ze werd achtste. Suzanne de Goede uit Leiden won de koers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief