Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Tom Veelers vanuit Sierra Nevada: ‘Het was lastig, maar ik reed best goed’

Geplaatst op 23 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

SIERRA NEVADA – De vierde etappe van de Vuelta was de eerste officiële bergetappe. Tom Veelers is de enige Twentenaar in de koers. De Oldenzaler staat niet bekend als een klimmer en kwam derhalve als een van de laatsten over de streep bergop in de beruchte Sierra Nevada. Hij had met tientallen andere renners een achterstand van plm 25 seconden op de Spaanse klimmer Daniel Moreno Fernandez die de rit won. De Deen Chris Anker Sörensen volgde op enkele meters.

Veelers (foto) had dus een grote achterstand, maar was wel tevreden. ‘Het was lastig, maar ik reed best goed. Ik ben in die grote groep gaan zitten en heb het verder rustig aan gedaan tot aan de finish’, luidde zijn korte samenvatting van de rit. De Oldenzaler wilde zijn energie nog bewaren voor de volgende dagen. ‘Ik kan er wel alles aan doen om niet op 25 minuten maar op tien binnen te komen, maar dat was niet de goede optie. Ik spaar me liever voor morgen en voor de vlakke etappes, want ik ben wel een renner waarmee ze in dat soort ritten rekening houden.’

Het bevalt Veelers in zijn eerste grote ronde heel goed. ‘Er zijn elke dag veel mensen. Die grote belangstelling is mooi, maar ook gevaarlijk. Maar al met al is het een mooi en spannend avontuur. We zijn pas vier dagen onderweg. Ik ben benieuwd hoe ik er over twee weken voor sta. Dan beginnen andere dingen te tellen.’ Hij voelde vandaag na afloop zijn benen en besefte dat hij naar 3800 meter hoogte had geklommen. Maar verder voelde hij zich goed net als de gehele Skil-Shimano ploeg. ‘Vandaag zat Koen de Kort mee in de ontsnapping. Heel knap. Maar de meeste renners van de ploeg moesten alleen zorgen op tijd binnen te komen, zoals ikzelf ook’, aldus Veelers.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief