Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Van Rhee wint Ronde van Borne, eindzege Bouwman in Criterium Cup

Geplaatst op 28 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

VIRO Criterium Cup Twente 2014 eindpodiumBORNE – Koen Bouwman uit Ulft en Nijverdaller Rochéz Harbers zijn de eindwinnaars geworden van de VIRO Criterium Cup Twente. Zij verzamelden over vijf wedstrijden in totaal de meeste punten. Bouwman deed dat bij de elite/beloften, terwijl Harbers het klassement won bij de amateurs. De Ronde van Borne vormde donderdagavond het decor voor de slotwedstrijd van de criterium cup, waarvoor ook de koersen in Oldenzaal, Markelo, Enter en Goor meetelden. Joey van Rhee (Nijverdal) won de wedstrijd in Borne.

Vier renners kleurden de wedstrijd in Borne. Daarbij ook Giant-Shimano stagiair Steven Lammertink. De beloftevolle coureur uit Enter reed ditmaal weer in de kleuren van het Cyclingteam Jo Piels en vond met Van Rhee een ploeggenoot in de kopgroep terug. Samen met Lars van de Vall en Koos Jeroen Kers dubbelden zij het peloton, waarna de vier renners moesten sprinten voor de zege. Van Rhee haalde het voor Lammertink en Kers.

Spanning
In het klassement bleek het uiteindelijk nog spannend te worden op de slotdag. Van Rhee verzamelde flink wat punten onderweg en bedreigde daardoor zijn ploeggenoot Bouwman. Die kon er uiteindelijk nog net de juiste klassering uitslepen, waardoor hij de blauwe leiderstrui van VIRO vast wist te houden. Van Rhee werd tweede in het klassement en Nick Kweldam uit Aalten derde. Harbers kreeg bij de amateurs zijn Rijssense ploeggenoot Bjorn Beldman en Marco van der Stoep uit Borne mee op het podium. Voor de laatste was het extra feest. Van der Stoep is werknemer bij hoofdsponsor VIRO Engineering.

Foto: Koen Bouwman als winnaar van de VIRO Criterium Cup Twente, met als tweede Joey van Rhee en op plaats drie Nick Kweldam. Links naast het podium Huub Kottink van VIRO engineering en rechts Thalisa Wolters. Uiterst rechts speaker Harry Middeljans.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief