Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Winst voor Maurits Lammertink in Duitse klassieker

Geplaatst op 6 juli 2014 door   ·   Geen reacties

Maurits lammertinkBRAUNSCHWEIG – Door in de sprint uitgerekend met zijn twee ploeggenoten Stefan Poutsma en Tom Vermeer af te rekenen, heeft Maurits Lammertink zondag de Duitse klassieker Rund um den Elm gewonnen. De wedstrijd kan met recht een klassieker genoemd worden, want hij was aan zijn 100e editie toe. Lammertink en zijn twee teamgenoten van het Cyclingteam Jo Piels reden in de finale weg uit een bestaande kopgroep. ‘We hebben gewoon voor de overwinning gekoerst en ik kon het mooi afmaken in de sprint’, aldus de renner uit Enter na afloop. Zaterdag eindigde hij ook al als derde in het eveneens in Braunschweig gehouden criterium.

Na afloop keek Lammertink met een zeer tevreden gevoel terug op het weekend. Zowel voor hemzelf als voor zijn team. ‘Als ploeg hebben we heel goed gereden’, merkt hij op. Samen met Poutsma en Vermeer reed hij in het laatste omloopje van elf kilometer weg, waarna het drietal samen nog dertig kilometer naar de finish moest rijden. Die dertig kilometer hadden ze eerder in de koers al gereden om juist op de omloop te komen.

Lammertink was daarvoor al lange tijd actief geweest. ‘Ik was meteen al mee met de kopgroep in het begin van de koers. Iedere keer sloten er renners aan en werden anderen weer gelost. In de laatste ronde reed Tom weg, waarna Stefan er achteraan ging. Iets later sloot ik ook aan, waarna we met zijn drieën de laatste drie dertig kilometer hebben gereden.’

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief