Woensdag 17 april 2024
Twentesport

Wouter Wippert en Steven Lammertink naar WK wielrennen

Geplaatst op 13 september 2011 door   ·   Geen reacties

NIEUWEGEIN – Bij de profs is geen enkele Twentse renner aanwezig op het WK wielrennen in Kopenhagen dat van 19  tot 25 september wordt gehouden. Joost Posthuma, Bram Tankink, Tom Stamsnijder en Tom Veelers waren volgens bondscoach Leo van Vliet niet in een dermate goede vorm dat ze pasten in de nationale ploeg.
Bij de beloften is dat anders. Wouter Wippert uit Wierden is erbij. Hij rijdt samen met Ramon Sinkeldam, Raymond Kreder, Jetse Bol en Bert Jan Lindeman de wegwedstrijd. Limburger Tom Dumoulin en Jasper Hamelink uit Heino zijn door bondscoach Aart Vierhouten aangewezen voor de tijdrit.  Dumoulin vervangt Wilco Kelderman die wegens een ernstige handblessure moest afzeggen.
De uitverkiezing van Wippert is geen verrassing. De snelle Twentenaar won een etappe in de Ronde van Berlijn, won liefst drie ritten in de Ronde van Namen en onlangs nog een etappe in de hoog aangeschreven Tour de l Ávenir. Op het relatief vlakke parcours bij Kopenhagen kan Wippert voor een verrassing zorgen.

Ook de coach van de junioren Frank Pennings wees een Twentenaar aan voor de wegrace. De zeventienjarige Steven Lammertink uit Enter (midden op de archieffoto) bekroont een zeer goed seizoen met de uitverkiezing voor het WK. Hij won in de eerste fase van het jaar diverse koersen in Duitsland, waaronder de jaarlijkse Westfalen Prijs, won eveneens de Acht van Bladel en werd tweede in de Ronde van Oostenrijk voor junioren. Op het NK greep de jonge Enternaar de bronzen medaille. Mede daardoor heeft hij een contract te pakken voor het Cycling Team Jo Piels van de Haaksbergse ploegleider Han Vaanhold waarvoor ook Lammertinks broer Maurits uitkomt. De jongste Lammertink is daarnaast een verdienstelijke langebaanschaatser. Hij plaatste zich vorig seizoen voor het NK junioren en hoopt ook de aanstaande winter weer van de partij te zijn. Daarvoor heeft hij de toestemming van de ploeg Vaanhold reeds binnen. Maar eerst gaat hij naar het WK wielrennen in Denemarken. Dylan Groenewegen, Richard Dijkshoorn, Maarten van Trijp, Ivar Slik en Stan Godrie completeren de ploeg. Ivar Slik en Paul Moerland rijden de tijdrit.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief