Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Zilveren medaille Anne Fleur Kalvenhaar op NK Veldrijden voor junioren

Geplaatst op 9 januari 2011 door   ·   Geen reacties

08 januari 2011

SINT MICHIELSGESTEL – Op de eerste dag van het NK Veldrijden in Sint Michielsgestel heeft Annefleur Kalvenhaar (16) uit Wierden een zilveren medaille in de categorie junioren meisjes uit het vuur gesleept.  De één jaar oudere Sabrina Stultiens uit Meijel greep de titel. Ze kwam met een voorsprong van bijna twee minuten over de meet. Ook Annefleur Kalvenhaar (foto) kwam solo over de finish. De Wierdense was blij met de zilveren plak.

‘Ik ben er heel blij mee. De eerste plaats zat er echt niet in. Sabrina Stultiens is een jaar ouder en rijdt al wereldbekers. ‘Ik was ook tevreden geweest met de derde plaats’,  zei de jeugdige Twentse. ‘Sabrina was bij de start al weg. Ikzelf had nog een paar rensters in het wiel, maar kon ze van me af schudden.’

Annefleur Kalvenhaar rijdt nog een paar wedstrijden en richt zich daarna op het nieuwe mountainbike seizoen.

Bij de nieuwelingen jongens werd Jelle Wolsink knap vierde. De Enschedeër had anderhalve minuut achterstand op Matthieu van der Poel, die de titel greep. Brian van Rhee uit Nijverdal werd elfde op drie minuten. Een minuut later kwam Vincent Kip uit Oldenzaal als achttiende binnen.

Bij de masters 40+ werd Marco Kok uit Enter dertiende. Jonny Lammertink uit Wierden werd bij de 50-plussers zesde. Rudie Weustink uit Denekamp werd achtste.
Bij de amateurs ging de titel naar Matthijn Motshagen (Nijkerk). Atse ten Brinke (Lichtenvoorde) werd tweede.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief