Zaterdag 18 mei 2024

SVZW blijft bovenin meedoen; DOS’37 lijdt nederlaag

Geplaatst op 7 maart 2020 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/WIERDEN – In de kopgroep van de eerste klasse won SVZW in Kampen van laagvlieger KHC. Het werd 0-2 , want in beide helften scoorden de bezekers één keer. Daardoor blijven de Wierdenaren meedoen in de strijd om de prijzen.

In dezelfde klasse leed DOS’37 op eigen veld een nederlaag tegen en andere club uit Kampen, want Go Ahead was met 1-2 te sterk.

KHC-SVZW 0-2 (0-1)
Eigenlijk had de thuisploeg het beste van het spel, maar de ploeg wist niet te scoren, mede door goed keeperswerk van SVZW-goalie Julian Bakker, die een knetterkopbal van de Kamper spits Ozhan Kardag subliem wist te pareren. SVZW gokte op de omschakeling via snelle tegenstoten uit een gesloten lijn. Dat bleek effectief, want halverwege de eerse helft scoorde goalgetter Frank Smit de 0-1 binnen en na de thee promoveerde invaller Matthijs Witten koud tien minuten in het veld een vrije trap van Bas ter Hogt tot doelpunt. KHC wist zich met de vele kansen geen raad. SVZW profiteerde optimaal en won dus met 0-2. Niettemin staat de ploeg uit Wierden op de ranglijst (met een wedstrijd meer gespeeld) vier punten achter op de gedoodverfde kampioen Opheusden, dat vanmiddag thuis van WHC won. SVZW geeft het nog niet op en kan de rest van de competitie vrijuit spelen in de wetenschap dat het de eerste periodetitel op zak heeft.

DOS’37-Go Ahead Kampen 1-2 (0-1)
De winst kwam de gasten toe, wan ze waren gewiekster dan de mat spelende Vriezeners die grote del van de wedstrijd beroerd speelde. Go Ahead Kampen had ook weinig te bieden, wat een slappe vertoning opleverde. De thuisploeg van trainer Kenan Durmuşoğlu liet het op alle fronten afweten. De eerste helft had even goed schriftelijk kunnen worden afgedaan. Er was wel een afgekeurde goal van Menno Kamphuis namens DOS’37, maar de man uit Hulsen stond buitenspel de enige geldige treffer werd gescoord door Wilbert Wessels van Go Ahead Kampen. Net als voor rust grossierden beide teams in lange ballen die ook nog eens niet aankwamen. In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak, al creëerde DOS’37 wel iets meer en zowaar was het toch Kamphuis die alsnog de gelijkmaker scoorde. DOS’37 wilde doordrukken, maar kreeg het loon van de overmoed toen Adi Draganovic een kwatier voor tijd de 1-2 binnenbracht.