Zondag 23 juni 2024
Twentesport

Indoor Wierden ondanks bestuursperikelen op koers

Geplaatst op 10 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

WIERDEN – De organisatie van de 41-ste editie van Indoor Wierden verloopt anders dan gebruikelijk, maar waarnemend voorzitter Edwin Maatkamp denkt dat er vanaf 28 oktober weer een week topsport plaatsvindt in de manege De Vossenbos aan de Bruinehoopsweg.

Na het vertrek van voorzitter Raymond Spekenbrink vorig jaar wilde Wim Blokland, voorzitter van Outdoor Wierden en Dutch Youngster Festival, het stokje als interim-voorzitter overnemen, maar door ziekte moest hij daarop terugkomen. Edwin Maatkamp neemt nu dus de honneurs waar. ‘Daar zijn we ontzettend blij mee’, zegt wedstrijdleider Henk Ekkelenkamp. ‘Het technische gedeelte hebben we met elkaar wel in de vingers, maar het is fijn om een aanspreekpersoon te hebben die bovendien een stukje sponsoring weet binnen te halen. Zonder sponsoring lukt het gewoon niet om een concours als Indoor Wierden te organiseren. Zeker als je twee ranking-rubrieken wilt houden, waarbij je minimaal 25.000 euro per rubriek moet uitkeren aan prijzengeld.’

Sponsorcommissie
Springpaardenhandelaar Eric Wiefferink, Jogé Nijhof van transportbedrijf Nijhof-Wassink en Edwin Postma van bouwbedrijf AKOR nemen dat deel nu voor hun rekening. Indoor Wierden gaat zaterdag 28 oktober van start met de spectaculaire menavond, waar de wereldtop aan menners opnieuw op afkomt. Er zijn landelijke springrubrieken en als gebruikelijk de internationale proeven van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 november. Populaire onderdelen als het teamspringen en de puissance, de krachtmeting voor paarden over een torenhoge muur, zijn traditiegetrouw op de vrijdagavond.

Indoor Wierden wordt zaterdagavond 4 november afgesloten met de Grote Prijs op 1.45 meter-niveau. Vorig jaar werd deze gewonnen door ‘thuisrijder’ Remco Been (zie foto), die afgelopen weekend weekend nog op CSI Salland triomfeerde.

FOTO: Foto Trailer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief