Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

Mannen van Bully vol gas voor de promotiekansen

Geplaatst op 25 mei 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – De hockeymannen van Bully in Oldenzaal kunnen zichzelf morgen in de strijd om promotie naar de eerste klasse een uitstekende dienst bewijzen door thuis van het laag geplaatste Malburgen te winnen. De gasten uit Arnhem staan vier punten achter op de nummer tien en vechten dus voor hun laatste kans, aangezien de elfde plek directe degradatie betekent.

Intussen zal in Oldenzaal met interesse gewacht worden op het resultaat van de wedstrijd tussen Almelo en Wageningen, de nummer drie en rechtstreekse concurrent. Trainer-coach Alexander Enzerink van de Almeloërs over het belang van deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen: ‘Wageningen is altijd een lastige tegenstander en zeker nu, omdat er voor hen nog erg veel op het spel staat. Lukt het ons om te punten in Almelo te houden, dan hoop ik dat we bij Bully worden uitgenodigd voor de derde helft.’

Bekerkater EHV-mannen
De mannenploeg van EHV werd vrijdagavond in de kwartfinale van de Silver Cup op eigen veld uitgeschakeld door tweedeklasser Alphen, dat volop profiteerde van een dramatisch slechte eerste helft van de thuisploeg. EHV incasseerde het loon van de angst om het spel te maken en de aanval te zoeken. In plaats daarvan werd vrijwel uitsluitend achteruit gehockeyd en kon Alphen twee keer doeltreffend toeslaan. Na rust tapte EHV uit een ander vaatje, maar verder dan de 2-1 door Stijn Adolfsen kwam het niet, mede door uitstekend werk van de Alphen-keeper. Al met al een enorme bekerkater, die morgen voor de competitie tegen de nummer twee Houten weggespoeld kan worden.

Theoretische mogelijkheden
De vrouwen van EHV spelen thuis tegen Quick Stick uit Heerenveen, dat veilig is en dus alleen voor de sportieve eer zal vechten. Voor de thuisploeg staat er nog wel het nodige op het spel, namelijk de theoretische mogelijkheid om alsnog de tweede plek te bereiken, die goed is voor de play offs. Bully en Amersfoort kunnen in Oldenzaal vrijuit spelen en datzelfde geldt ook voor Almelo, dat voor de uitwedstrijd bij Uden enkele jeugdspeelsters meeneemt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief