Zaterdag 20 april 2024

Edwin Veenstra en Mariska Dute winnen drielandenloop Losser

Geplaatst op 1 april 2012 door   ·   Geen reacties

LOSSER – Edwin Veenstra (foto) uit Enschede heeft zondag de vijftiende editie van de drielandenloop in Losser gewonnen. De hardloper van Marathon Pim Mulier legde de 25km af in een tijd van 1:29,25 en was daarmee bijna drie minuten sneller dan Peter Bruinsma van Atletics Nijverdal. Plaats drie ging naar Jörg Amt. Bas Noordkamp en Harry Dijk finishten als vierde en vijfde.
Op dezelfde afstand bij de vrouwen ging de winst naar Mariska Dute uit Borculo. In een tijd van 1:39,15 finishte de atlete van Loopgroep PK nipt voor Ingrid Prigge uit Borne. De twee waren aan elkaar gewaagd want bijna twintig minuten later kwam Alien Kruize van LAAC Twente pas als derde over de eindstreep. Clubgenoot Monique Kropmans werd vierde, plek vijf ging naar Chantal Luttikhuis.

Op de 15km bij de mannen finishte Melchior van de Pol van AV ’34 als eerste (54,31). Plek twee was voor Edward Hertsenberg en Rik Spijkerman bereikte als derde de eindstreep. Bij de dames pakte Astrid Benerink uit Denekamp overtuigend de winst. Plaatsgenote Martine Roord werd tweede en Bianca Menderink uit Hengelo zette de derde beste tijd neer.

Ruud Blikman van Atletics Nijverdal won met een tijd van 34,37 de 10km bij de mannen. Frank Pol finishte een kleine minuut daarna als tweede, Erik Lentfert pakte de derde plaats. Henrieke Krommendijk liep dezelfde afstand in 39,29 en won daarmee de wedstrijd bij de vrouwen. Marlies Schoonhoven kwam als tweede over de finish en Wendy Steenbeeke werd derde.

Op de 5km bij de mannen ging de winst naar Stephan Stroick uit Duitsland (15,55). Dennis de Vries en Freek Lier werden tweede en derde. Bij de dames werd Marlin Nijhof van Marathon Pim Mulier eerste met een tijd van 19,08. Petra Visser pakte plek twee, Doortje Scholing finishte als derde.