Donderdag 9 mei 2024

Heren EHV op schot; dames stellen teleur

Geplaatst op 31 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyers van EHV hadden zondagmiddag voor de thuiswedstrijd tegen De Graspiepers uit Drachten hun sponsors uitgenodigd. Deze waren, samen met de talrijke supporters, getuige van een doelpuntenfestijn waarbij hun favoriete ploeg ruimschoots aan de voordelige kant van de score bleef. Binnen tien minuten was het 2-0 door doelpunten van Joris Opbroek en Tim Horstink, die allebei een strafcorner succesvol bekroonden, de eerste met een lepe tip-in en de tweede met een snoeiharde sleep. Trainer-coach John Haenen: “Beter kun je een wedstrijd niet beginnen, en toch gaat het dan weer mis. Slechte passes, lange solo’s, gemiste kansen. We denken dat we er zijn, maar we zijn er nog lang niet.” De Graspiepers profiteerden maximaal en gingen met een 2-3 voorsprong de rust in, waarbij vooral de strafcornervariant die de EHV-defensie over vele schijven het bos in stuurde, een speciale vermelding verdient. De tweede helft begon EHV zoals Haenen het tijdens de bespreking in de rust met nadruk gevraagd had: vol in de aanval, overtuigd van eigen kunnen en vertrouwend op elkaars kwaliteiten, niet alleen om de punten binnen te halen, maar ook om het publiek te vermaken. Zijn woorden waren niet vergeefs gesproken, want binnen twee minuten stond het 4-3 door doelpunten van Tim van Dun en opnieuw Horstink. De ban was gebroken en Horstink scoorde nog drie keer uit een strafcorner, waarna Opbroek met een fraaie backhand de 8-4 scoorde. Haenen: “Natuurlijk zijn we tevreden met deze overwinning, en met het spel in de tweede helft, maar dat het dan toch nog 6-4 en 8-5 wordt is een bron van ergernis en zorg. We moeten zeventig minuten honderd procent scherp zijn en dat kunnen we nu nog niet opbrengen. In de komende laatste vier wedstrijden voor de winterstop hebben we echt een maximale score nodig als we in maart, bij de hervatting van de competitie, een serieuze kans willen maken in de strijd om de eerste en tweede plaats met Ede en Wageningen, die we allebei nog thuis krijgen.”

Dames
De dames van EHV moesten zondag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen het veel lager geplaatste Barneveld. Manager Reinout Buizer: “Grote teleurstelling vandaag, 1-1 tegen Barneveld is, met alle respect, geen goede uitslag, maar dat is scorebordjournalistiek. Waar het omgaat is het uitvoeren van het tactische plan en dat gebeurde vandaag juist wel goed. Het resulteerde in een enorme hoeveelheid kansen. We hebben zestien strafcorners onbenut gelaten, vaak ging er ergens wat mis, maar een paar keer was het ook pech. Daarnaast hebben we nog meer dan tien veldkansen gecreëerd. Daarvan werd er maar één tot doelpunt gepromoveerd. In de eerste helft kon Ester Kroon na een mooie hoge bal van Lotti Arts de bal via een solo over de keeper wippen. Helaas bleef het daarbij en kon Barneveld in de tweede helft via een spaarzame uitbraak gelijk maken. We zullen zelf effectiever moeten worden en daar gaan we deze week hard mee aan de slag.”