Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Femke Bol als wereldtopper de hoop van FBK in Hengelo

Geplaatst op 27 maart 2024 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Het is de organisatie van de prestigieuze FBK Games gelukt weer een topdeelname te realiseren. De absolute hit is dit jaar Femke Bol, die de Nederlandse driekleur en ’s lands eer in Hengelo verdedigt. Voor klasbakken komen de FBK Games op een prettig moment. Het is namelijk drie weken voor de Olympische Spelen in Parijs.

Ook de organiserende stichting is verguld  met de deelname van Neerlands trots in sportieve dagen, vindt wedstijddirecteur Ellen van Langen. De organisatie van de FBK Games is er opnieuw in geslaagd om Nederlands grootste actieve atleet naar Hengelo te halen. Femke Bol staat zondag 7 juli aan de start in de Twentse stad. Bol daarover: ‘Ik ben ontzettend blij om dat ik kort voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd mag lopen voor eigen publiek, in Hengelo. Een wedstrijd in Nederland geeft mij altijd extra motivatie en energie. Hopelijk zit het stadion helemaal vol’, aldus Bol.

De wedstrijd in het Hengelose stadion is een mooie test. Vorig jaar liep Bol een baanrecord in Hengelo. Dit jaar heeft ze indoor met twee wereldrecords en twee keer goud op de WK in Glasgow al veelbelovende dingen laten zien. De FBK Games vinden zondag 7 juliplaats De Olympische Spelen in Parijs beginnen 26 juli.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief