Donderdag 9 mei 2024

Jolly Jumpers komen in titeljacht bij Batouwe net tekort

Geplaatst op 18 april 2021 door   ·   Geen reacties

BEMMEL/TUBBERGEN – De basketbalvrouwen van Jolly Jumpers verloren vandaag de beslissende wedstrijd om een plek in de halve finales voor het kampioenschap. Hoewel de verschillen niet echt groot waren, trok Batouwe in Bemmel met 65-57 aan het langste eind.

Jolly Jumpers had de eerste ontmoeting, eveneens in Bemmel, ook verloren, maar won vervolgens thuis in Tubbergen. Vanmiddag was de beslissende wedstrijd weer in Bemmel. Het krachtsverschil was niet groot, maar opnieuw won Batouwe, dat net iets kiener was.

Het was en bleef tot het einde een spel binnen smalle marges, met uiteindelijk een verschil van acht punten, in het voordeel van de Gelderse club, die al twee keer landskampioen was, namelijk in 2017 en 2018. Als enige ploeg bij de laatste vier kon Batouwe het niet in twee wedstrijden afmaken.

Groeiseizoen
Voor de vrouwen van de Tubbergse vereniging was het een groeiseizoen, waarin toen de ervaring toenam, maar ook blessures en senioriteit) en de prille talenten op de deur bonsden en een plek in het team afdwongen. De progressie werd onder trainer/coach Marc Kieftenbeld duidelijk zichtbaar, maar hij zal de club verlaten, al is niet helemaal duidelijk wat het bestuur tot dit besluit bracht.