Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Bouwmeester en Jansman winnen Ronde van Almelo

Geplaatst op 29 april 2024 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Op het wielerparcours van De Sumpel  wonnen Sanne Bouwmeester en Emiel Jansman de Koningsronde  voor vrouwen respectievelijk mannen in Almelo. Bouwmeester domineerde in de vrouwenwedstrijd, die eindigde in een massasprint, met Bouwmeester als praalpakker, voor  Sanne Westra en Maaike de Vries, respectievelijk die tweede en derde plaats opeisten. Bij de mannen was Jansman de sterkste van een vierkoppoppige  groep, met achter hem Heini Koornberg en Jesse Haaksman, die het podium completeerden.

De wedstrijden in Almelo maakten deel uit van de strijd om de VIRO Criterium Cup Twente. Er staan acht wielerrondes op het programma, waarbij de vrouwen zeven keer in actie komen, de elite/beloften mannen vijf keer en de amateurs mannen zelfs in alle criteriums. De Ronde van Wierden keert, onder de naam GP Jos Lammertink, na een lange tijd van afwezigheid terug op de kalender. Zij sluiten met zowel een vrouwen- als een mannenwedstrijd aan in de VIRO Criterium Cup Twente.

De Ronde van de Vijver in Hengelo was in april de eerste wedstrijd van het seizoen en afgelopen weekend was Almelo de tweede. In Wierden wordt op zaterdag 25 mei gekoerst, waarna een dag later de Ronde van Lonneker is op de rol staat. In juni volgen de Ronde van Markelo op vrijdag 14 juni en de Ronde van Oldenzaal op zondag 23 juni. De Enterse wielerronde is op zaterdag 6 juli geïntegreerd in de Ronde van Twente, waarna inmiddels traditioneel de Ronde van Borne op donderdag 22 augustus de finalewedstrijd is.

In de afgelopen jaren bleken de wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente een garantie op mooie wielerwedstrijden in de regio, waarbij talentvolle renners zich konden onderscheiden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de eindwinnaars van vorig jaar, Jelle Johannink (Denekamp) bij de elite/beloften mannen en Marit Cent (Goor) bij de vrouwen dit jaar de stap naar de profs hebben gemaakt.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief