Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Tom Stamsnijder uit Enter zet punt achter wielercarrière

Geplaatst op 22 november 2018 door   ·   Geen reacties

BORNERBROEK/ENTER – Tom Stamsnijder vindt het welletjes. Na twaalf jaar als loonslaaf te hebben rondgereden in het wielerpeloton is het lijf op. De geboren Enternaar, woonachtig in Bornerbroek, beëindigt zijn carrière.

Vuelta d’Espana 2007. Zijn tegenstander Andreas Klier werd later de overwinningen afgepakt (het was het hoogtepunt in vermeende dopingperikelen), maar de Enternaar bleef op de hatelijke nul staan.

Sportieve hoogtepunten waren er voor Stammie junior trouwens genoeg. In 2009 reed hij uren op kop in de Giro om Rabobank-kopman Dennis Menchov naar de overwinning te begeleiden. In 2017 zette soldaat Tom zich zonder morren op kop om het peloton te controleren voor naamgenoot en kopman Tom Dumoulin.

Parijs–Tours bleek zijn laatste koers te zijn en zijn ploegmaat Soren Kragh Andersen ging met de overwinning aan de haal. Op de uitslag van deze koers staat bij Stamsnijder Did Not Finish achter de naam. Tijd voor het zwarte gat is er niet. Stamsnijder gaat aan het werk bij een van de partners van Team Sunweb en dat is DSM. En zal iets met de ervaring rond voeding en koers gaan doen

FOTO: Sportfoto.nl (Tom Stamsnijder links vooraan om in de roze trui van de Giro d’Italia)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief