Zondag 21 juli 2024
Twentesport

De start van het wegseizoen 2024

Geplaatst op 20 januari 2024 door   ·   Geen reacties

Je moet er wel even voor reizen om er zelf bij te zijn maar het wegseizoen 2024 is met de Tour Dowm Under in Australië van start gegaan. De meeste toppers zijn nog bezig met de voorbereidingen maar in de Australische zon is dus al officieel een begin gemaakt. De meeste teams hebben dan ook gekozen voor een mix van ervaren- en jonge renners, maar ook om net aangetrokken renners al eens in actie te zien. En vooral Bora zal zich -voorzichtig- in de handen wrijven met de drie zeges van Sam Welsford, overgekomen van Team dsm-firmenich PostNL, zoals het nu heet.

Die overwinningen van Welsford komen vooral door de machtige lead-out die Danny van Poppel keer op keer tevoorschijn tovert. Wie wil weten hoe hij dat doet, kijk even op de site van Gert Jacobs, die dagelijks zijn overtreffende trap van de dag ervoor heeft moeten aanpassen. Een mooi begin voor de ‘laatbloeier’ Welsford, die pas in 2022 over stapte vanuit een clubteam in Australië naar de wielertopklasse.

Opvallend zijn ook de verrichtingen van Lars Boven, die met een 6e en een 3e plaats in de top van het klassement heeft genesteld. Kreeg geen contract bij Team Visma|Lease a bike, ondanks zijn goede resultaten in het Jumbo Visma Dev. Team. Vooral in de laatste wedstrijden van het vorige seizoen kwam hij tot prima resultaten.  Alpecin – Deceuninck zal er blij mee zijn. En terecht, want in mijn ogen had hij wel een plaats bij Visma etc. verdiend. Maar dat dacht ik vorig jaar ook bij het vertrek van Rick Pluimers, die bij Tudor  afgelopen seizoen aantoonde dat hij zich prima aangepast heeft aan het profniveau. Twee Oostelijke renners, twee Twentenaren, zou dat invloed heb…..ach nee, laat ik geen complottheorieën de wereld in slingeren. En zowel Rick als Lars zie ik wel slagen de komende jaren.

Straks de wedstrijden in Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk, op weg naar vooral Milaan-San Remo. Want in mijn ogen is dat de eigenlijke start van het wielerseizoen, met alle respect voor de andere en noodzakelijke voorbereidingswedstrijden. Maar de kop is er mondiaal gezien af, het begin is er.

Harry Middeljans

Dit was mijn 150e column voor Twentesport.com . Bijna drie jaar elke week een verhaal, de eerste op 13 februari 2021. En deze 150e is meteen de laatste. Wat niet wil zeggen dat ik de draad nooit meer zal oppakken, maar eerst maar eens mijn aandacht op andere leuke dingen richten. Dus laten we zeggen, voorlopig de laatste…. Iedereen bedankt voor het lezen en de reacties, heb dat zeer gewaardeerd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief