Donderdag 30 mei 2024
Twentesport

Hexel on Wheels krijgt er Hexelse klim in Overijssel bij

Geplaatst op 14 april 2024 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/HOGE HEXEL –  In afstemming met het motorspektakel Hexel on Wheels  doet de Ronde van Overijssel  zaterdag 4 mei het dorp Hoge Hexel tussen Vriezenveen en Wierden aan. De parcoursbouwers hebben een lus in Hoge Hexel opgenomen in de route. Als gebruikelijk zijn start in finish van de Ronde van Overijssel in Rijssen, grofweg tussen Tankenberg, Lemelerberg en Holterberg.

Speciaal voor dit nieuwe hoogtepunt in de zeventigste editie van de Ronde van Overijssel is de route in de buurt van Hoge Hexel ingepast aangepast. Na ongeveer negentig kilometer koers passeert het peloton Vriezenveen en gaat het richting Hoge Hexel om er een rondje te fietsen om de koers voort te zetten richting Daarlerveen.

De koersdirectie laat bij monde van voorzitter Vincent weten ‘het erg leuk te vinden dat dorpen langs onze route zich zo enthousiast bij ons melden om zich op de kaart te zetten. De Hexelaars leveren zelfs achttien verkeersregelaars en evenzoveel vlaggenisten.

Er is een tussensprint op het hoogste punt van het hoogste punt in de koers, gelegen op de Tankenberg. Er komen zo’n 180 wielrenners  in Rijssen aan de start bij het Parkgebouw in Rijssen, van ploegen uit binnen- en buitenland, rijp en groen.

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief