Zondag 14 april 2024
Twentesport

Oldenzaal krijgt toprenners aan de start in aanloop koers

Geplaatst op 26 maart 2024 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/RIJSSEN – In de aanloop naar  de Ronde van Overijssel vindt halverwege deze maand plaats, namelijk 15 april, een wielercafe plaats met als gasten kenners en volgers van het peloton. Er worden anekdotes en herinneringen verteld. Onder de gasten voormalig sprintkoning Marcel Kittel. Hij won etappes in vele koersen en zal daar over vertellen.

De meeste zeges haalde hij met de beste lead-out van het peloton: Tom Veelers en die is ook  van de partij. Het koppel vertelt over hun gouden periode tijdens het wielercafé van de Ronde van Overijssel op maandag 15 april in Oldenzaal. Ook zijn Twentse  wielergrootheden present,  onder wie het Enterse toptalent Ilse Pluimers en good old Herman Snoeijink.

Veelers is tegenwoordig bondscoach van de Nederlandse wielerbeloften. Net als Kittel woont hij in Ootmarsum. De oud-prof is bij het wielercafé in Oldenzaal op vertrouwde grond. Bij de Oldenzaalse Wielerclub legde hij de basis voor zijn latere wielersuccessen. In de Ronde van Overijssel kwam hij nooit verder dan een derde plaats.

De samenkomst  van de oale cracks staat natuurlijk ook in het teken van wat de zeventigste editie van de Ronde van Overijssel, die 4 mei plaatsvindt, met start en finish in Rijssen, de bakermat van deze koers.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief