Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Australiër pakt zege in wind-arme Ronde van Overijssel

Geplaatst op 4 mei 2024 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – De zeventigste editie van de Ronde van Overijssel is vandaag een prooi geworden van een relatieve outsider, want zo kan het jonge talent Declan Trezise uit Australie  wel worden aangemerkt. Hij zegevierde op de eindstreep met turbokracht. De elementen hielden zich koest, wind en regen konden het peloton niet uit elkaar trekken, want daarvoor waren de omstandigheden  te eenvoudig bij gebrek aan heftige elementen.

Het was een editie voor sprinters  en gelukzoekers.  De 21-jarige Australier bleek in de massaspurt in de straten van Rijssen de slimste en de snelste, Oded Kogut fietste naar zilver en Coen Vermeltfoort naar brons. Als strijdlustigste renner kwam Chiel Schulten uit de spreekwoordelijke bus.

Het spel kwam  laat op de wagen. Op dik tien kilometer van de finish werd er dan toch serieus gefietst en het leek er lang op de ploeg van Volker Wessels dat tactisch slim zou uitspelen, maar Trezise nam alle pionnen die op de ritzege mikten bij de neus en won, wat toch wel verrassend mag worden genoemd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief