Woensdag 8 mei 2024

EHV krijgt meer lucht met ‘lelijke’ 4-2 winst op Bemmel

Geplaatst op 17 april 2023 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A hun thuiswedstrijd tegen Bemmel met 4-2 gewonnen. Dankzij dit resultaat werd het verschil op de ranglijst, vooraf nog vier punten in het voordeel van de thuisploeg, uitgebreid tot een wat veiliger marge van zeven. Omdat EHV eerder dit seizoen al vaker een zeker lijkende voorsprong uit handen had gegeven, werd tijdens de tactische bespreking gekozen voor de optie ‘als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’.

Bij de thuisploeg ontbraken Jochem Kolenberg en Tobias Mink vanwege blessures, maar daartegenover stond de rentree van Luis Wilhelm en Koen Beumer. Na een van weerszijden nerveuze start konden de inleidende beschietingen beginnen. Bemmel nam brutaal de leiding via een doelpunt dat feitelijk zomaar uit de lucht kwam vallen, waarbij de verdediging van de Enschedeërs er niet best uitzag, maar Stijn Adolfsen maakte gelijk uit een schitterende pass over ruim vijftig meter van Pim Bonder. De aanvoerder van EHV was in de opstelling een plaatsje opgeschoven vanuit het centrum van de verdediging naar een plek op het middenveld, waar hij met zijn ervaring, techniek en overzicht het centrale aanspeelpunt vormde en een garantie was voor maximale spelcontrole met zo min mogelijk balverlies.

In het tweede kwart gebeurde van alles, maar weinig opwindends en gescoord werd er niet. In de rust werd erop gehamerd dat het niet winnen van de persoonlijke duels het zwakke punt was waarvan Bemmel te veel profiteerde. Dat moest anders en dat ging ook anders, mede door de ruggesteun dat EHV in het derde en vierde kwart richting het eigen publiek mocht spelen. Dit gaf de ploeg vleugels en ineens liep het van een leien dakje. In de ene na de andere vloeiende combinatie kon Bemmel alleen maar toekijken hoe de bal soepel van stick tot stick ging en dankzij drie goals van Luuk Hoefman, Floris Jan Boonman en opnieuw Stijn Adolfsen liep EHV uit tot een 4-1 voorsprong. Dat het halverwege het vierde kwart nog 4-2 werd, was uitsluitend voor de statistiek belangrijk, maar het doelpunt viel te laat om nog voor een ommekeer te zorgen, tot grote opluchting van de spelers en het trouwe publiek.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was duidelijk in zijn nopjes met de drie punten, die het resultaat waren van een collectieve teamprestatie, na de totale off day van twee weken terug bij AMVJ (8-1 nederlaag) ‘Dat was niet best, nee. Twee weken eerder hadden we ook al met 8-3 van GHBS verloren, maar dat werd in de tweede helft tenminste nog een wedstrijd, in Amstelveen hadden we net zo goed niet kunnen meedoen. Gelukkig waren de mannen vandaag weer volledig bij de les. Het was zeker niet onze mooiste wedstrijd, integendeel zelfs, maar we hebben genoeg mooie wedstrijden verloren. We staan nu zeven punten voor op Bemmel en dat geeft toch wat meer lucht. Nu we weer wat vrijer kunnen spelen, denk ik zelfs dat we omhoog kunnen kijken, met zicht op een plekje bovenin het rechter rijtje. Met thuiswedstrijden tegen Apeldoorn en VVV voor de boeg zitten er zeker nog een paar punten voor ons in het vat en kunnen we misschien wel hoger eindigen dan vorig jaar.’ Koen Beumer werd gekozen tot Damsté Man of the Match. Na de derde helft, die uiteraard met de nodige vrolijkheid gevierd werd, ging bij EHV de knop weer om voor een extra activiteit met het team. In 2019 en 2020 werd er een wedstrijd gespeeld tegen de rolstoelhockeyers van De Tubanten, wat beide keren voor beide partijen een groot succes was, en voor herhaling vatbaar. Nu het na corona weer kan, nemen de mannen van EHV een vernieuwde uitdaging graag aan en gaan ze maandagavond 17 april in een rolstoel zitten voor een wedstrijd, die ze naar alle verwachting vrij kansloos zullen verliezen.