Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Atleet leet Taoufik Allam wint 54ste marathon Enschede

Geplaatst op 21 april 2024 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De atleet Taoufik Allam won vandaag de 54-ste  editie van de Enschede Marathon in een tijd van 2.08.58. In de slotfase sloeg de Marokkaan zijn Keniaanse collega Noah Kipkemboi. De snelste vrouw was 2.27.16 uur. Oumaima Saoud. De hoop een nieuw parcoursrecord werd al snel in de wedstrijd verijdeld.

Bij de mannen noch de vrouwen zat er  vanwege een straffe wind een nieuw singelrecord in. Wel was er sprake van van een record aantal deelnemers en ook daarom spreekt directeur Melief over een recordaantal deelnemers en diverse mooie winnaars. ‘We hebben de afgelopen jaren diverse veranderingen doorgevoerd. En dat betaalt zich nu terug. Wat een geweldige dag was het afgelopen.’

De snelste Nederlander op de marathon was Gert-Jan Wassink met een tijd van 2:23:33. Bij de vrouwen was was Elizeba Cherono Franken de rapste met een tijd van wat haar comeback marathon was: 2:32:07. Op de  halve marathon was Enschedeër Martijn Oonk de grote winnaar. Hij liep de 21,1 kilometer in een tijd van 1:08:28. Snelste vrouw op deze afstand was de Duitse Joleen Gedwart in 1:14:28.

Net als vorig jaar vonden de start en finish van alle afstanden plaats op de Boulevard, waarbij het Van Heekplein was ingericht als gezellige ontmoetingsplek voor deelnemers, supporters en bezoekers.

Eerste vijf mannen

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief