Donderdag 9 mei 2024

Ruime zege en revanche voor EHV

Geplaatst op 30 november 2015 door   ·   Geen reacties

HockeyENSCHEDE – De hockeyheren van EHV hebben zondag in de eerste klasse D uitstekende zaken gedaan door thuis met 5-1 van Beuningen te winnen. Met dit resultaat hebben de Enschedeërs niet alleen de koppositie in het rechter rijtje veroverd, maar ook duidelijk revanche genomen voor de 8-1 nederlaag, eerder dit seizoen in Gelderland. De eerste helft, waarin aanvoerder Pim Bonder zijn rentree maakte na drie wedstrijden gemist te hebben vanwege een hamstringblessure, ging het gelijk op. Het werd 1-0 door een doelpunt van Tom Hendriks, die met zijn teamgenoot Marnix Brands uit de B1 voor de tweede keer tot de selectie behoorde. Door ongelukkig balverlies op de rand van de EHV-cirkel kreeg Beuningen de kans om de ruststand op 1-1 te brengen.

In de tweede helft gooide EHV alle schroom van zich af en wierp het zich volledig op de aanval, vanuit een gedegen defensie onder leiding van de uitblinkende Joep Gierveld. Beuningen werd compleet weggespeeld en mocht zich gelukkig prijzen dat de schade uiteindelijk tot 5-1 beperkt bleef. Doelpuntenmakers waren Tim Horstink, Boudewijn Bousema en Mart Wijma, die twee keer succesvol was en mede daardoor tot man of the Match werd gekozen. Luuk Timmerman (A1) beleefde een prima debuut en Joris Maathuis, ook A1, vertolkte opnieuw een betrouwbare rol in de verdediging.

Trainer-coach Richard van Wezenbeek was al met al een tevreden man: ‘Na rust hebben we laten zien dat deze jonge ploeg heel veel potentie heeft, met dank ook aan onze ervaren doelman Malte Heeres, die bij de stand 3-1 erg belangrijk was door met een prachtige redding de 3-2 te voorkomen. Daarna konden we onze voorsprong verder uitbouwen en de overwinning mooi vormgeven. Deze drie punten nemen we met veel plezier mee naar de winterstop, waarin we ons niet alleen met hockey, maar ook met andere team-activiteiten gaan voorbereiden op de tweede helft van de competitie. We hebben nog negen wedstrijden te gaan en daarvan willen we er zeker vier winnen, dat is onze ambitie en daar gaan we voor. Ons ultieme doel voor dit seizoen is een plek in het linker rijtje.’