Vrijdag 22 november 2019
Twentesport

Toernooiwinst in Eibergen voor tennisster Maurien Rikkert

Geplaatst op 24 november 2013 door   ·   Geen reacties

Maurien Rikkert 2013EIBERGEN – Nadat ze eind oktober in Emmeloord haar eerste indoortoernooi van het seizoen direct won, heeft tennisster Maurien Rikkert uit Goor zondag ook haar tweede toernooi gewonnen. In de finale van het Approach NRT** Eibergen was ze Janine Hemmes met overmacht de baas, 6-1 6-1. Rikkert had eerder op de dag in de halve finale al met 4-6 6-1 6-3 gewonnen van Dominique Karregat.

Het toernooi in de Achterhoek was vorig weekend al begonnen, maar ging zaterdag verder met eerste de tweede ronde en vervolgens de kwartfinale. “De eerste wedstrijd zaterdag verliep in het begin wat moeizamer, maar na een setje ging het al wat beter”, vertelt Rikkert. “Daarna heb ik in de kwartfinale erg goed en vol vertrouwen gespeeld.” Die kwartfinale won Rikkert dan ook met 6-2 6-0 van Elise Moeijes.

Zondag begon dus met de drie setter in de halve finale tegen Karregat. “Die wedstrijd ging heel moeizaam en ik speelde niet goed. Daarom heb ik mijn spelplan veranderd en met hard werken wist ik de partij toch binnen te slepen. De finale ging daarna weer goed. Ik kreeg steeds meer vertrouwen gedurende de wedstrijd en liet het niet meer uit mijn handen glippen. Ik ben blij met deze overwinning.”

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief