Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Lieve Marian,

Geplaatst op 14 februari 2019 door   ·   7 Reacties

Grote delen van Spanje worden tijdens de maanden januari, februari en maart veroverd door sportieve en recreatieve wielrenners. Met de zon en het voorjaar in de benen straks schitterend te bewonderen op de Nederlandse wegen en fietspaden. Of blinkend in de wielerpelotons. Ik vorm daarop geen uitzondering. Voor het derde jaar op rij ben ik met renners en fietsende sponsors van het Twentse Volker-Wessels Merckx Cycling Team afgereisd naar Mallorca om de bleke benen van 12 tot 17 februari van kleur te laten verschieten. Ondertussen hou jij thuis de boel draaiend. Zoals in het verleden zo vaak het geval was.

Van 1980 tot en met 2007 ben ik deze periode meermaals met een ploeg naar zuidelijke streken afgereisd. Wij kennen elkaar sinds eind 1989, je hebt slechts een keer ervaren wat het betekent om een profrenner uit te zwaaien aan het begin van een seizoen. Eind 1990 beëindigde ik immers mijn profloopbaan om vervolgens in 1991 bij Peter Post aan de slag te gaan als ploegleider. Jij gunde en gaf mij deze kans.

De voorjaarstrainingskampen zijn een bijzonder fenomeen. Alles is nieuw. Nieuwe renners, omkadering, fietsen, kleding, ambities, methodes, enzovoorts. Er is nog geen wedstrijd verreden, noch gewonnen, noch verloren. Optimisme en nieuw elan woekeren door de ploeg. Bij gebrek aan referentiemateriaal in de vorm van uitslagen maken renners een uitstekende indruk tijdens de trainingen. De sfeer is daarom doorgaans uitstekend. Dit trainingskamp vormt daarop geen uitzondering.

De eerste jaren van onze relatie was communicatie lastig. Mobiele telefoon en internet bestonden nog niet. Het schrijven van brieven en dure hoteltelefoons waren de enige beschikbare communicatiemiddelen. Ik schreef toen ook al graag en vaak en maakte jou via uitgebreide brieven deelgenoot van mijn ervaringen. De schrijfsels bereikten je vaak met grote vertraging. Zeker tijdens de trainingskampen was er altijd wel iets vrolijks te melden. Spelende en op de fiets ravottende mannen onder elkaar, voor eeuwig jong.

Ik tik dit stukje op Valentijnsdag en ik kan je melden dat de sfeer, zoals gebruikelijk, fantastisch is. Ruim dertig bij het team betrokken kerels en twee dames matten zichzelf op een prettige manier af op een zonnig Mallorca. Pret en plezier, even geen winst of verlies, niets op het spel, tussen de 80 en 150 km. per dag spelen en genieten. Jij bent de eenmansploeg thuis en als ik tijdens het fietsen denk aan de plannen die wij nog kunnen maken, de dierbare mensen om ons heen en het plezier in het leven dat wij delen word ik blij.

Op Valentijnsdag is een briefje naar jou als blijk van waardering zeer gepast. En op deze manier weet ik zeker dat het met slechts een dag vertraging bij je arriveert!

Afzender: je Theo

Delen is sportief

Reacties (7)

 1. Jan Bakker says:

  Theo vanaf de eerste ontmoeting met Marjan heb je begrepen dat je de Golden Girl
  hebt gewonnen!
  En dat al 30+ jaren
  Gefeliciteerd
  Jan en Wilma Bakker

 2. Corina Lubberding-Griep says:

  beste Theo, jij hebt met Marian een lot uit de loterij gewonnen en dan bedoel ik het winnende lot natuurlijk! Blij dat ik jullie mag kennen,friends forever! Fijne dagen daar met de boys.

 3. Corina Lubberding-Griep says:

  Beste Theo, jij hebt met Marian het lot uit de loterij gewonnen en dan bedoel ik het winnende lot natuurlijk! Blij dat ik jullie mag kennen en friends forever! Veel plezier op Mallorca met de boys.

 4. Jan de Jong says:

  Brouwerij 17 Chaam

 5. Marcel Vlek says:

  Een terecht eerbetoon, Theo. Dan maar een dagje later…

 6. BAERT DIRK says:

  Dag Theo,

  Ben eveneens in Mallorca/PALMANOVA… HOTEL PONENTMAR…. tot 21/02/2019. Dit na maanden hospitalisatie en weken comateuze toestand !! Graag je te zien…..

  gr. dfa DIRK F.A. BAERT

  PS. Zéér mooie adoratie aan je echtgenote, en terecht….

 7. Peter schoonen says:

  Zet haar op een voetstuk. Hou elkaar vast en blijf praten/ schrijven. Basis van een goede relatie.
Archief