Zaterdag 27 april 2024
Twentesport

Rs 72824905

Geplaatst op 28 mei 2019 door   ·   Geen reacties

Het heet, dat de geest sterk is, maar het vlees zwak. Ik wil er een lieve duit om verwedden dat het bij mij anders is. Dat ligt aan de genen: bij ons beginnen ze – eenmaal op jaren – aanvankelijk verstrooid, en vervolgens zwaar dement te raken. Eerst dan begint het lichaam de strijd tegen de zwaarte- en spankracht te verliezen. Uiteindelijk leggen wij, onwetend en onmachtig, het loodje.

Maar er is spectaculair nieuws voor de pré-dementen. Men heeft namelijk het gen gevonden dat er verantwoordelijk voor is dat een belangrijk deel van de wereldbevolking, wanneer bejaard, de draad kwijtraakt. Ik dacht nog in mijn onnozelheid – of is het Alzheimer? – dat het wetenschappelijk gezien bijzonder aardig is dat Rs 72824905 gevonden is (want zo wordt dat gen tamelijk prozaïsch genoemd), maar iets een naam geven wil niet zeggen dat het daarmee verdoemd is en dus weggaat. Wij geven immers onze asociale medeweggebruikers alsmede bazen van tuinkakkende honden ook namen, maar doorgaans werkt dat allesbehalve preventief en weggaan doen ze al helemaal niet.

Nu ik echter het artikel, dat in het wetenschappelijke tijdschrift Acte Neuropathologica verscheen (hebben ze wellicht een leuke actie voor nieuwe abonnees?), begrijp ik dat Rs 72824905 juist de verwarring en verpoedering van het brein tegengaat! Het is een gen dat de hoogbejaarde bezitter de scherpe geest van een jongvolwassene geeft. Ach, waarom wordt dat heerlijke dingetje niet liefkozend Er-Esje genoemd in plaats van die vreselijke en niet te onthouden formule?

Enfin: vervolgens is de vraag hoe Rs 72824905 in mijn kop komt. Persen ze dat uit die kwieke oudjes om vervolgens in ons, beklaaglijke vergeetachtigen, te planten? Neen, het ligt anders. Ze denken aan de hand van Rszoveel een medicijn te kunnen produceren dat bijvoorbeeld voorkomt dat ik weliswaar de sterke benen heb om hoog te springen, maar tevens een te weke geest om mijzelf voor een wedstrijd te kunnen inschrijven.

Maar: er zijn bijwerkingen. Men wordt namelijk heel erg oud. Het is om je een hersenverweking te lachen – wat natuurlijk niet meer kan als je een pilletje Rs 72824905 slikt. Eindelijk een bijwerking waar je vrolijk, althans: stokoud van wordt.

Nu heb ik een verleden waarin ik telkens weer voorbij ging aan het adagium: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het ook niet waar. Dat heeft mij handen vol geld gekost. Steeds kocht ik iets waarbij de tv-reclame beloofde mij van roos, een broodmager postuur en schaamluis te verlossen, maar telkens werd het een deceptie. Mij dunkt, dat dit ook weer iets is dat met veel aplomb wordt aangekondigd, maar uiteindelijk een enge pil blijkt met als bijwerkingen dat je gaat kwijlen, incontinent wordt en ongeremd vieze woorden roept.

Doet het wel wat het belooft, dan hoop ik er snel over te kunnen beschikken. Dat uh dinges. Je weet wel.

Erik Endlich

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief