Mart Bruggink 23ste tijdens NK Marathon natuurijs

Geplaatst op 8 februari 2012 door   ·   Geen reacties

EMMEN – Marathonschaatser Mart Bruggink (Borne) is vandaag op de 23ste plek geëindigd tijdens het KPN NK marathon op natuurijs. Deze werd vandaag op de Grote Rietplas bij Emmen verreden. De wedstrijd bij de heren ging over 100 kilometer en werd voor de tweede keer gewonnen door Jorrit Bergsma. Twee jaar geleden, op 10 februari 2010, won de 26-jarige Bergsma de marathon op het natuurijs van het Zuidlaardermeer. De tweede plek ging naar Simon Schouten en achter hem finishte Rick Smit als derde.
Ted Ooijevaar uit Enschede werd 85ste.

Eerder op de dag werd Yvonne Spigt kampioen bij de vrouwen. Ze kwam in een mooie solozege onverwacht als eerste over de finish.  Rixt Meijer pakte het zilver en het brons was voor Carla Zielman.
Marlies ter Bekke (Hengelo) was de beste Twentse en werd 31ste. Cindy van den Berg (Borne) pakte plek zeventig en Anneke Peters werd 81ste.