DOS’37 wint; DETO verliest degradatieduel van De Esch

Geplaatst op 28 januari 2017 door   ·   Geen reacties

KAMPEN – DOS’37 en De Esch hebben als enige Twentse clubs in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal punten weten te pakken. Op bezoek bij Go Ahead Kampen behaalde de ploeg uit Vriezenveen een knappe 2-3 zege, nadat het halverwege met 2-1 achter stond. Plaatsgenoot DETO verloor op eigen veld met 1-2 van De Esch uit Oldenzaal, terwijl Vroomshoopse Boys op bezoek bij Berkum met 3-0 onderuit ging.

FOTOGRAFIE: Rainer Frohlich (Boys-speler links Andjin van Veen (duelleert met Chris van der Meulen van Berkum), Jordy Brinkman van de Boys volgt het duel van een afstandje.

De wedstrijden van SVZW en Hulzense Boys, thuis tegen Zutphen respectievelijk WHC, werden afgelast.

Go Ahead Kampen – DOS’37 2-3 (2-1)
Scoreverloop:  Go Ahead Kampen 1-0, Go Ahead Kampen 2-0, Van der Velden 2-1, Hegeman 2-2 (strafschop), Van der Velden 2-3

DOS’37 kende een lastig begin in Kampen. Al na enkele minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Toen de scheidsrechter vervolgens een ogenschijnlijk regulier kopduel bestrafte met een penalty, die werd benut, keek de ploeg uit Vriezenveen tegen een 2-0 achterstand aan. Daarmee was duidelijk dat er wat moest gebeuren om toch met een goed resultaat te kunnen vertrekken uit Kampen. Hoewel DOS’37 de betere ploeg was, duurde het tot in de laatste fase voor rust voordat de aansluiting weer gevonden werd. Na een vrije trap van Hegeman kopte Stef van der Velden de 2-1 binnen.

Kort na rust was het DOS’37 dat een strafschop kreeg, ook in dit geval leek er weinig aan de hand. Hegeman maalde er niet om en schoot vanaf elf meter zijn ploeg naast Go Ahead Kampen. Daar bleef het niet bij, want na een uur bracht Van der Velden met zijn tweede doelpunt DOS’37 op voorsprong. Wat volgde was een half uur waarin de thuisploeg alles op alles zette, maar te slordig speelde om tot veel kansen te komen. Het bleef bij 2-3, waardoor DOS’37 drie kostbare punten bij kan schrijven.

DETO – De Esch 1-2 (0-1)
Scoreverloop: Bos 0-1, Bosch 0-2, Koetsier 1-2

In een leuke wedstrijd, spannend vanwege het degradatiegevaar dat beide clubs bedreigt, waren er over en weer voldoende kansen om tot een grote uitslag te komen. Het was De Esch dat via Erik Bos op voorsprong kwam. De beste mogelijkheid op de gelijkmaker was voor Jerry van Staa, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Nadat weer Bosch De Esch op 0-2 had gezet werd een treffer van DETO wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Mark Koetsier zorgde er met de 1-2 voor dat het toch weer spannend werd. Quays Shayesteh kwam dichtbij de gelijkmaker, terwijl ook Tom Smoes de 2-2 had kunnen maken. Het lukte allemaal niet, waardoor De Esch het degradatieduel winnend afsloot.

Berkum – Vroomshoopse Boys 3-0 (1-0)
Scoreverloop:  Wellenberg 1-0, Asli 2-0, Bacuna 3-0

Op bezoek bij Berkum bleek er voor Vroomshoopse Boys weinig te halen. Ruud Wellenberg opende na twintig minuten de score. Dat het halverwege 1-0 stond was wat geflatteerd, want Berkum was duidelijk de betere ploeg.

Na een uur zorgde Mehran Ali Pour Asli voor de 2-0. Voor de bezoekers het  sein om nog eens vol de aanval te zoeken, in de hoop toch de aansluiting te hervinden. Zover kwam het niet, want tien minuten later zorgde Johnsen Bacuna met de 3-0 voor de beslissing. In de slotfase had de score vervolgens nog hoger op kunnen lopen.