Donderdag 9 mei 2024

Beroerd weekend topamateurclubs Twents voetbal

Geplaatst op 30 april 2022 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – Alle vier de Twentse topamateurclubs in het oostelijke zaterdagvoetbal gingen vandaag onderuit

In de derde divisie leed Excelsior’31 een nederlaag tegen Ter Leede, in de hoofdklasse ging DETO onderuit bij Urk en in de eerste klasse beten SVZW en DOS’37 zich stuk op CSV Apeldoorn respectievelijk en Go Ahead Kampen.

Exelsior’31-Ter Leede 2-1 (1-0)
Op het sportpark De Roodemoolen in Sassenheim troffen de bezoekers uit Rijssen een getergde tegenstander die in lastig vaarwater was beland en voor wie het degradatiespook nabij kwam, maar ze troffen in Ter Leede een ploeg die op en top was gemotiveerd en uiteindelijk ook wist te winnen. Een sterke motivatie was de drang het deze week overleden clubicoon Jan Keunings (lang speler, nog langer erelid) te gedenken. Het beste combinatiespel met veel pressie kwam niettemin toch van de Koerbelt-ploeg, maar na ruim een half uur scoorde Dirk Hoekstra namens de gastheren. Het werd een dik kwartier ook nog 2-0 door Noah Marti. In een poging te redden wat er nog te redden viel kwam kort voor het einde de eregoal van Excelsior’31 nog, een eretreffer.

Urk-DETO 3-2
Een attractieve en ook robuuste wedstrijd was het, daar op Urk. Kai Weseelink scoorde al in het eerste kwartier 0-1 voor DETO in deze westrijd die van alles bood, met spanning, sfeer én sensatie. Het antwoord van de gastheren liet niet lang op zich wachten, wan Hessel Snoek scoorde de de gelijkmaker. Beide teams streden gepassioneerd voor punten en hanteerden de aanval als wapen. Na een half uur kwam DETO opnieuw op voorsprong toen Bas Postma een vrije trap benutte: 1-2. Urk moest in die fase alle kotterzeilen bijzetten om de Vriezenveers van 1-3 af te houden, maar gaandeweg speelde de vissersvloot zich onder de druk uit. De ploeg kreeg verse paarden in de wei, Hessel Hoek scoorde 2-2 en in blessuretijd zowaar ook nog 3-2.

CSV Apeldoorn–SVZW 3-0
Na een goede reeks met een bult punten liep SVZW vandaag in en bij Apeldoorn averij op. Het was alweer even geleden dat de Wierdenaren na een serie overwinningen punten verspeelden, maar Apeldoorn was domweg een maatje te groot. De formatie uit Wierden hield tot vlak voor rust de nul, maar toen het theewater al kookte, werd het door Laurens van den Enk toch 1-0. En op een ander psychologisch belangrijk moment, namelijk kort na rust, viel ook nog de 2-0. Uiteindelijk werd het vijf minuten voor tijd 3-0. En dus een blije trainer Peter Wessselink van CSV Apeldoorn, ooit oefenmeester van SVZW.

Go Ahead Kampen-DOS’37 1-0 (1-0)
In de beginfase kwam de formatie uit Vriezenveen som aardig uit het bos, maar gaandeweg nam de druk van de thuisploeg, onder leiding van interim-trainer Hans van Zuiden, meer en meer toe. Toch kregen de Vriezenveners kansen. Hidde Boer was bijna bij de 0-1, maar zag doelman Steven Vonk zij inzet onschadelijk maken. Aan de andere kant was het wel raak toen Kees Tol een snel uitgevoerde aanval met een goal afrondde. Niettemmin kreeg DOS’37 zeker kansen op minimaal de gelijkmaker, met name in het laatste kwartier toen het alles of niks was. DOS’37 moet voor handhaving nog vol op het orgel, maar het spel lijkt iets beter te worden