Woensdag 8 mei 2024

De Zweef wint weer eens en klimt naar zesde plaats

Geplaatst op 28 maart 2016 door   ·   Geen reacties

dCGQGQ_FNIJVERDAL – In de Eerste Klasse E heeft De Zweef maandagmiddag eindelijk weer eens een wedstrijd in winst omgezet. Nadat ze zeven wedstrijden op rij niet wisten te winnen, versloegen de Nijverdallers laagvlieger Rood Wit in een inhaalduel met 2-1. Door de zege staat De Zweef weer iets veiliger in de middenmoot.

Het elftal van Anton Wennemers nam vanaf het begin het initiatief en kreeg in de beginfase een kans op de 1-0, maar Sven Dikkers mikte net iets te hoog. Vervolgens moest er gewacht worden tot vlak voor rust tot de volgende mogelijkheid, maar die was wel direct raak. Jacco ten Hove kreeg een afvallende bal voor zijn voeten op de rand van het zestienmetergebied, passeerde een Rood Wit-verdediger en punterde de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg volop kansen, maar faalde het meerdere malen in de afronding. Onder meer Marco ten Dam (twee keer), Sharma Ekuchu en Sjoerd Poorterman (paal) misten scherpte. Kort voor tijd gooiden de blauwhemden het duel alsnog op slot: Dikkers kopte een hoekschop van Ekuchu hard in het dak van het doel. De benutte penalty van de bezoekers uit Groesbeek in blessuretijd (waarbij Boris Vermeulen zijn tweede gele kaart pakte) was daardoor enkel voor de statistieken, waarna De Zweef door de 2-1 overwinning weer eens drie punten mocht bijschrijven. De laatste keer was eind november vorig jaar, toen het met 3-1 won bij TVC’28.

De Zweef – Rood Wit 2-1 (1-0)
Scoreverloop: Ten Hove 1-0, Dikkers 2-0, Klomp (pen.) 2-1
Rode kaart: Vermeulen (De Zweef, 2x geel)