Donderdag 9 mei 2024

Punt voor DETO en DOS; verlies Excelsior’31 en SVZW

Geplaatst op 30 oktober 2021 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/VRIEZENVEEN – Op eigen veld werd derdedivisionist Excelsior’31 vanmiddag verrast door FC Lisse, want de gasten uit de bollenstreek wonnen op De Koerbelt met 1-3. Het was een tikkeltje geflattereerd, maar in die zin verdiend dat zij de kansen wel benutten, waar de Rijssenaren te weinig doelgericht waren. In de hoofdklasse pakte DETO in de laatste minuut een punt door bij 1-2 in de slotseconden gelijk te maken.

Bij de Twentse eersteklassers leed SVZW opnieuw een nederlaag, want in Wierden was CSV Apeldoorn sterker en trok daardoor met 3-4 aan het langste eind. In deze klasse leek DOS’37 tot de laatste minuut op een overwinning af te stevenen, maar op de valreep scoorde tegenstander KHC uit Kampen toch nog de gelijkmakende 2-2.

Excelsior’31-FC Lisse 1-3 (1-0)
Het was een gelijk-opgaande wedstrijd, waarbij de thuisploeg aanvankelijk het beste van het spel hadden. Het leverde de ploeg ook kansen op om de score te openen. Dat kwam halverwege het eerste bedrijf tot uiting in een treffer van goudhaantje Gian van Werkhoven. Na rust keerden de zaken op het veld en waren de elf van Lisse dominant. Amper uit de kleedkamer terug voor de tweede helft stond het al gelijk door een goal van Enzo Stroo uit een corner, meteen na de hervatting. Tien minuten voor het eind promoveerde Lisse een hoekschop tot doelpunt. En toen Excelsior’31 om nog een punt te sprokkelen massaal ten aanval toog scoorde Lisse ook nog eens de 1-3. Het was in de context wat geflatteerd, maar op basis van met name het spel in de tweede helft niet misplaatst.

DETO-RKAVV 2-2 (1-1)
De roodzwarte brigade van de thuisploeg begon voorzichtig gereserveerd aan de wedstrijd op sportpark Het Midden en liet het initiatief aan de gasten uit Volendam, die dominant waren en ook aardig wat kansen wisten te creëren. Het leidde tot een Volendams doelpunt toen topschutter Pieter Kroon keeper Robert Stopel met een afstandsschot wist te verschalken. Daar kwam kort voor rust voor DETO de tegenslag bij van de veldverwijdering voor Stopel wegens hands buiten de zestien. Toch gingen de ploegen met 1-1 rusten doordat DETO een strafschop kreeg die Kai Wesselink benutte. Toch kwam RKAVV in de tweede helft weer op voorsprong, maar met een man minder wist Coplan Soumaoro alles wat DETO in extase te brengen toen Coplan Soumaoro uit een vrije trap van Karlo Borghuis toch nog de 2-2 op de borden bracht.

DOS’37-KHC 1-1 (0-0)
Een wefstrijd in drieën, waan een derde voor Jan Drop, een derde voor DOS’37 en een derde voor KHC. In het eerste deel gebeurde er weining, in het tweede kreeg DOS’37 nadrukkelijk een overwicht en in het derde kwam het tot dan zeer povere KHC meer in de westrijd. De eerste helft ging bloedloos voorbij. Er was wel veel inzet van beide clubs, maar het leidde tot niets. De tweede helft begon met veel storm en drang van de geelzwarte thuisclub en kansen, waar weinig mee werd gedaan, ook niet door de speler die de beste mogelijkheden kreeg, namelijk Menno Kamphuis. Eén van de mogelijkheden wist hij te verzilveren en dat doelpunt leek beslissend te zijn voor een overwinning. KHC wilde daar niet mee terugkomrn in Kampen. In de absolute slotfase lukre at tot onzetting van de thuisploeg van trainer Jeroen zowaar ook nog.

SVZW-CSV Apeldoorn 3-4
Het was een doelpuntrijke wedstrijd op Het Lageveld in Wierden, met in totaal zeven goals, waarvan de bezoekers uit Apeldoorn er vier bijschreven, zodat de thuisploeg er drie maakte, wat onvoldoende was voor een wedstrijdpunt. De zwaluwen zagen de ploeg uit Apeldoorn meteen toeslaan, want nadat Lars Hubers twee keer en Patrick Maneschijn één keer hadden gescoord stond het dus al 0-3. SVZW bracht het verschil door een treffer van Yessin Maskoul maakt stand kort voor rust terug tot en marge van twee. Dat gaf de Wierdenaren zoveel spirit dat de ploeg vol aan de bak ging. Robin de Jong benutte een strafschop voor SVZW en toen viel warempel ook nog de gelijkmaker, die op naam kwam van Bas ter Hogt. Zou bij e wedstrij gepast hebben, die 3-3, maar Laurence van den Enk dacht er anders over, want scoorde 3-4.