Geplaatst op 10 maart 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – DETO en SVZW deden goede zaken, door beide hun uitwedstrijd winnend af te sluiten. DETO liet bij KHC wel na om een ruime score neer te zetten. SVZW deed dat in Nunspeet wel. DOS’37 ging thuis onderuit tegen WHC, terwijl Vroomshoopse Boys verloor van Dronten. WHC wist door de zege jn Vriezenveen beslag te leggen op de tweede periodetitel.

KHC – DETO 1-2 (0-1)
Scoreverloop: Smit 0-1, Peppels 0-2, De Nooijer 1-2.

DETO Liet twee goede kansen onbenut voordat de score geopend werd. Kevin Aman was dichtbij een doelpunt, terwijl de treffer van Frank Smit al zeker leek, toen de doelman van KHC een geweldige redding verrichtte. Een prachtige combinatie van DETO eindigt bij Peppels die Smit vrij zette waarna het alsnog raak was. Vervolgens scoorde ook KHC, maar die treffer werd geannuleerd omdat er een overtreding aan vooraf ging. Omdat DETO verzuimde voor rust door te drukken, waren de verschillen halverwege uiterst klein. Na een uur verdubbelde Kevin Peppels de voorsprong van DETO. In de slotfase kwam KHC vanaf aelf meter nog terug tot 1-2. Even werd het nog spannend, vooral ook omdat DETO heel de wedstrijd had verzuimd het verschil in een veel hogere score uit te drukken. Het bleef bij de 1-2.

Nunspeet – SVZW 1-4 (1-2)
Scoreverloop: Hunstijn 1-0, Maskoul 1-1, Sahbaz 1-2, Jansen 1-3, Hegeman 1-4.

Met een geweldig schot van ruim 25 meter opende Nunspeet de score. SVZW liet zich niet ontmoedigen door de achterstand en kwam al snel door Maskoul op gelijke hoogte. Tien minuten later stelde Tom Hegeman met een prima assist Deniz Ahbaz in staat om de rollen om te draaien en de Wierdenaren naar een voorsprong te schieten. Toen Maarten Jansen kort na rust de stand op 1-3 bracht was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Na een stevige ingreep moest Nunspeet het laatste kwartier met tien man uitspelen. In dat tijdsbestek wist SVZW nog een keer het doel te vinden. Hegeman bekroonde een goede wedstrijd met de 1-4.

ASV Dronten – Vroomshoopse Boys 5-2 (1-1)
 1-0 eigen doelpunt, Derks 1-1, Breemhaar 2-1, Eser 2-2 (e.d.), Van der Meer 3-2, Ntalu 4-2, Van der Meer 5-2.

ASV Dronten  kwam na 6 minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Vroomshoop. Voor Vroomshoop een  flinke tegenvaller, maar de gasten kwamen via Derks na 17 minuten weer op gelijke hoogte. In de tweede helft kwam ASV Dronten na een corner weer op voorsprong via Rik Breemhaar. Vroomshoopse Boys kwam echter weer snel terug na een blunder van ASV Dronten keeper Eser Elmali. Toch lukte het Vroomshoop niet om echt in de wedstrijd te komen, want het was opnieuw Dronten dat het initiatief na,. Door doelpunten van Jeroen van der Meer, Ricardo Talu en opnieuw Jeroen van der Meer liep de thuisploeg uit naar de 5-2 zege. In de slotfase miste Jody de Boer ook nog een penalty namens de thuisploeg. Door de nederlaag begint de situatie voor Vroomshoop steeds zorgelijker te worden. Met een laatste plaats en de veilige plekken ver buiten bereik wordt de kans op degradatie met de week groter.

DOS’37- WHC 1-4
Scoreverloop:  Post 0-1, Dijkhof 0-2, Post 0-3, Van der Velden 1-3, Dijkhof 1-4

WHC startte  gedreven aan de wedstrijd. De ploeg uit Wezep schakelde eerder in de week Excelsior’31  uit in de Districtsbeker en speelde tegen DOS een fanatieke wedstrijd. Die tactiek miste zijn uitwerking niet, want binnen twintig minuten was de stand 0-3,  door goals van Jelle Post (twee) en Mitchel Dijkhof.  Daarmee was het duel al vroegtijdig beslist. Na rust scoorde DOS’37 via Van der Velden wel tegen, maar Dijkhof gooide met de 1-4 het duel andermaal in het slot. Voor DOS was er geen eer te behalen tegen een WHC dat een periodetitel in het vizier had en daar ook beslag op wist te leggen.

FOTOGRAFIE: Jeroen Tempert (WHC pakt periodetitel bij DOS’37)