Woensdag 8 mei 2024

Deto speelt finale op Urk voor promotie naar hoofdklasse

Geplaatst op 29 mei 2015 door   ·   Geen reacties

marcelvandersteegeVRIEZENVEEN – Voor Deto Twenterand staat morgen de wedstrijd van het jaar op de rol. De Vriezenveners kunnen zich op en tegen Urk verzekeren van een ticket voor de hoofdklasse, waarmee het buurman DOS’37 achterna kan. In een poule van drie wonnen zowel Urk als Deto met 1-0 van Balk en wonnen toevallig ook beide de strafschoppenreeks met 4-3. Daardoor is de wedstrijd van morgen een echte finale.

Deto kende een uitstekende eerste seizoenshelft in de eerste klasse D. De Roodhemden leken met Berkum en DOS’37 op weg naar een spannende titelstrijd, maar omdat de ploeg van Marcel van der Steege (foto) veel punten liet liggen na de winterstop werd het tweede. In de nacompetitie begon Deto met een 1-0 zege op Balk, waar het in de eerste helft zo’n drie honderd procent kansen liet liggen. Urk won vorig weekend ook met 1-0 van Balk. Zuur voor zowel Deto als Balk dat de Urkse treffer in de vierde minuut van de blessuretijd werd aangetekend.

Urk – Deto begint zaterdag om 14:30 op sportpark De Vormt en staat onder leiding van dhr. Jansen.