Woensdag 8 mei 2024

Deto Twenterand – WHC 3-3 (0-1) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 30 november 2013 door   ·   Geen reacties

Stef van der Velden‘Voortvarend begon Deto aan de wedstrijd tegen WHC. De eerste tien minuten begonnen de Vriezenveners erg sterk en werd er veel druk gezet. Dit leverde gelijk ook al twee goede kansen op, maar die werden helaas voor Deto niet verzilverd. Maar na tien minuten spelen ging de storm van Deto een beetje liggen, er werd wat minder druk gezet en het spel dat hierna door de thuisploeg gecreëerd werd was van een bedenkelijk niveau. Dit zwakke voetbal bleef eigenlijk zo doorgaan tot aan de rust, Deto kreeg zelfs nog een tegentreffer te incasseren. Tjeerd Korf zette de ploeg uit Wezep op een 1-0 voorsprong.

Hoe rustig en misschien zelfs wel saai de eerste helft was verlopen, zo aantrekkelijk was de tweede helft. Vijf minuten na rust maakte Jerry van Staa een handsbal in het zestienmetergebied en dit werd bestraft met een penalty en een rode kaart. De penalty werd benut door Tjeerd Korf en twee minuten later maakte Korf zelfs zijn derde van de middag en het duel leek beslist. Na deze 0-3 was er ook weer een periode met zwak voetbal. Je kon wel merken dat Deto en WHC beide ploegen zijn die onderin meedraaien. Beide ploegen waren beide vrij matig vond ik. Deto liet bij vlagen wel leuk voetbal en positiespel zien, maar dit gebeurde veel te weinig. WHC dat voetballend ook geen topteam was, maakte wel goed gebruik van hun krachten. Ik vond dat WHC namelijk twee erg sterke aanvallers had, Bunjamin Ozkök en vooral Tjeerd Korf zijn uitstekende aanvallers.

Maar ik vind het gelijke spel vandaag wel terecht, als je ziet met wat voor een inzet Deto zich met een man minder van een 3-0 achterstand terug knokt tot 3-3, dan is dat erg knap. Ik moet er wel bij zeggen dat een overwinning ook niet terecht was geweest. Want na de 0-3 hing de 0-4 eerder in de lucht dan de 1-3.  Maar met een beetje geluk was het zelfs nog 4-3 geworden want Deto kreeg nog een grote kans in de laatste minuut. Ik benoem Tjeerd Korf tot Man of the Match, hij was absoluut de beste man op het veld, echt een geweldige spits. Ik vond niet dat een speler van Deto in aanmerking kwam voor een ster, ook Stef van der Velden (foto) niet. Hij scoorde wel twee keer, maar hij kwam te weinig in de wedstrijd voor om in aanmerking te komen voor een ster.’

Deto Twenterand – WHC 3-3 (0-1)
42. Korf 0-1, 50. Korf 0-2 (pen.), 52. Korf 0-3, 79. Van Der Velden 1-3, 82. Landeweerd 2-3, 86. Van Der velden 3-3.

Scheidsrechter: Vredevoogd