Donderdag 9 mei 2024

DETO zonder te spelen winnaar in eerste klasse zaterdag

Geplaatst op 29 april 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/HULSEN – Door het verlies van De Esch vanmiddag bij SVZW in Wierden én van Hulzense Boys op eigen veld tegen KHC is zonder te spelen DETO de winnaar van het Twentse degradantenbal.

De wedstrijd van DETO tegen Nunspeet wordt dinsdagavond gespeeld wegens het overlijden van een ex-voorzitter van Nunspeet.

SVZW-De Esch 2-0 (1-0)
De doelpunten evenwichtig verdelend over de twee helften won SVZW met 2-0 van De Esch, daarmede de degradatiekandidaat uit Oldenzaal verder in de degradatienood duwend. In de eerste helft scoorde Darek Andrezjak en na de hervatting verdubbelde Harm Jan Tip de score op Het Lageveld. SVZW speelde naar de situatie (niets meer te winnen, niets meer te verliezen) frank en vrij, De Esch moest het op klasse laten afweten tegen de op elke positie betere Zwaluwen. De ploeg uit Oldenzaal ontvangt volgend weekend Go Ahead Kampen en moet die ontmoeting met drie punten afsluiten om nog een kans te maken op handhavingspoule na het reguliere seizoen.

Hulzense Boys-KHC
1-2 (0-2/0
In een wedstrijd die in de tweede helft veel spetakel bracht trok de ploeg uit Kampen aan het langste eind door doelpunten in de eerste helft van Joshua van Marle en Brenn de Lange, beide via een uitval na een afgeslagen aanval. In het tweede bedrijf drong Hulzense Boys hevig aan, met tien man, want Martijn Rohaan was in de eerste helft met twee keer geel rood-aanlopend naar de kleedkamer gezonden. Het werd nog spannend toen wie anders dan Menno Kamphuis op sportpark Smidserve na een uur voetballen de 1-2 scoorde, maar daarna slaagde KHC erin het doel schoon te houden. Alleen winst volgende week tegen Vroomshoop biedt de formatie van Hulsen kans op een nacompetitie tegen degradatie.

Berkum-DOS’37 1-0 (0-0)
Door een laat doelpunt van spits Jonsen Bacuna en daarmee de winst op DOS’37 ligt Berkum in Zwolle-Noord op titelkoers. DOS’37 speelde zonder belangen, dus fris en fruitig, zonder op sportpark De Vegtlust echt aan te dringen. Er waren wel wat kansjes, onder meer voor Stef van der Velden, maar vel had het niet om het lijf. Van de gelegenheid maakte trainer Philip Agteres van de gelegenheid gebruik een aantal jonkies, getalenteerde A1-junioren als Gijs Knol en Mart Dasselaar, speeltijd te geven op dit niveau.

Vroomshoopse Boys-Bennekom
0-2 (0-0)
op het hoofdveld van De Bosrand was het vanmiddag Bennekwam en Bennewon. De hoofdmacht van Vroomshoopse Boys kreeg namelijk in de wedstrijd tegen Bennekom een lesje effectiviteit van een ploeg die sowieso meer voetballend vermogen en technisch raffinement in huis bleek te hebben. Ofschoon de doelpunten van invaller Niek van Ginkel en de in de hoofdmacht debuterende Björn Knol eerst in de tweede helft werden gezet, was de uitslag regelmatig (en dus) verdiend.

DETO-Nunspeet (dinsdag 2 mei)
Door het overlijden van ex-voorzitter Henk ten Hove van Nunspeet, wiens uitvaart vandaag plaatsvond, is deze wedstrijd verplaatst naar komende dinsdagavond op Het Midden. Het keurkorps van DETO heeft handhaving in de eerste klasse nog altijd in eigen hand. Het tweede team werd vandaag kampioen, ook in de eerste klasse. DETO maakte afgelopen week bekend keeper Roberto Stopel, die nu voor Rigtersbleek in Enschede uitkomt, maar werd opgeleid bij ON te Almelo, te hebben vastgelegd voor het nieuwe seizoen, in welke klasse dan ook.