Woensdag 8 mei 2024

DOS’37 speelt zich met zege veilig in de eerste klasse

Geplaatst op 30 maart 2019 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – Het keurkorps van DOS’37 speelde zich vanmiddag definitief veilig door thuis te winnen van Bennekom. In een doelpuntrijke wedstrijd was de verdeling der zeven treffers, het getal van de volheid, gunstig voor de Vriezenveners: 4-3

Enter Vooruit verloor met duidelijke cijfers van KHC, want in Kampen werd het 5-2 voor de thuisploeg. In de onderste regionen is het ongemeen spannend.

DOS’37-Bennekom
4-3 (2-2)
In een attractieve wedstrijd wis DOS ’37 te stunten door lijstaanvoeder Bennekom klop te geven. Het was een machtige wedstrijd, spannend en soms zelfs hoogstaand. Het publiek zag een boeiend schouwspel met een aantrekkelijk scoreverloop. Voor de thuisploeg bracht de uiteindelijke winst ook wel zo ongeveer de zekerheid van minstens nog één seizoen in de eerste klasse. Bennekom was voetballend het beste team, DOS’37 compenseerde dat met strijdvaardigheid. De tijgers van trainer Kenan Durmuşoğlu kwamen na twintig minuten op voorsprong door een pegel van Stef van der Velden, maar uit de eerstvolgende tegenaanval scoorde Ismaël Antonia de gelijkmaker. Douwe Koebrugge zorfe voor een nieuwe voorsprong, waarna Quincy Veenhof de gasten langszij tikte. In de tweede helft was het weer Koebrugge die scoorde en Nick Wennink maakte er met een staaltje individuele klasse 4-2 van. Ruim in blessuretijd zorgde Mourad Marbouh het met de 4-3 nog een paar tellen spanning. Na het laatste fluitsignaal was er extatisch geluk aan Vriezenveense zijde, want rampspoed en andere gekkigheid daargelaten is de club vanmiddag door de zege op Bennekom in veilig vaarwater gekomen.

KHC-Enter Vooruit 5-2 (3-0)
Binnen vijf minuten stond Enter Vooruit op sportpark De Venen met 1-0 achter toen Karim Gabara van misverstanden in de Enterse defensie profiteerde. Een benutte strafschop van De Nooijer betekende vervolgens 2-0 en dezelfde nam ook de 3-0 voor zijn rekening. Pas vijf minuten voor er een rondje thee op de rol stond zorgde Dennis Bolink van Enter Vooruit met een effectbal voor een grammetje hoop op een kilo onvermogen. Wat in de laatste actie voor rust accent kreeg toen Romano Luhukay er 4-1 van maakte. Nietemin legde Enter Vooruit zich nog niet neer bij wat zich zou voltrekken. Zowaar ging de ploeg op jacht en was het Marc Breukink die voor 4-2 zorgde, maar Durk van der Leest bracht de marge weer op drie door de 5-2 te maken. Het is onder in de eerste klasse dringen en duwen on te overleven. Enter Vooruit staat voorlaatst met veertien punten, eentje meer dan Dronten en eentje minder dan Nunspeet. Ook zijn de Merino’s met achttien en DZC’68 met zeventien punten nog te achterhalen.