Donderdag 9 mei 2024

DOS’37 wint een heel matige derby van Enter Vooruit

Geplaatst op 29 september 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – In een matige wedstrijd met veel lange ballen won DOS’37 vanmiddag op eigen veld de derby tegen Enter Vooruit in de eerste klassse van het zaterdagvoetbal. Het werd op sportpark Het Midden 2-1.

Uiteindelijk was de winst voor de thuisploeg verdiend, omdat DOS’37 op de eerste en de laatste tien minuten na de bovenliggende partij was.

Enter Vooruit ging het best van start zonder echt veel te creëren en perste er op het eind van de wedstrijd nog iets uit dat op een slotoffensief leek. Het leverde zowaar een geldig doelpunt op, maar aangezien DOS’37 zowel voor als na rust scoorde stonden de Enternaren uiteindelijk toch met lege handen. Twintig minuten overwicht is te weinig.

Nadat de Enterse storm na een minuut of twintig luwde profiteerde DOS’37 meteen van de luwte en Maarten Smit ging maar eens op avontuur en aangezien hem in de weg liep scoorde hij de 1-0. Vlak voor rust toonde Nick Wennink zij individuele klasse met een staaltje balbeheersing en doelgerichtheid, dus 2-0.

Het was dezelfde Wennink die na een dik kwartier vanwege een tweede gele kaart warm water mocht gebruiken. Enter Vooruit nam, nadat DOS’37 nog een paar kansen verprutste, het heft weer in handen. De bewoners van het dorp der klompen en zompen klosten er op los en hieven de zeilen, maar ze wisten het overwicht en overtal in slechts één treffer uit te drukken, afkomstig van de net ingevallen matroos Sander Jansen, te kort voor tijd om de vloot nogmaals doeltreffend te laten uitvaren.

FOTOGRAFIE: Jeroen Tempert