Woensdag 8 mei 2024

Eerste klasse: Remises voor Tubantia en De Zweef, TVC’28 verliest

Geplaatst op 28 februari 2016 door   ·   Geen reacties

voetbalNIJVERDAL/TUBBERGEN/HEINO – In de eerste klasse zondag speelde drie Twentse teams een inhaalduel. De Zweef speelde thuis gelijk tegen de amateurs van NEC. TVC’28 verloor in Tubbergen van Bemmel met 1-0, terwijl Tubantia in Heino met 0-0 gelijkspeelde.

De Zweef en NEC gaven de toeschouwers op sportpark Gagelman weinig te bieden. In de eerste helft noteerden de elftallen slechts één kans. Sjoerd Poorteman probeerde de Nijmeegse doelman van dertig meter te verschalken, maar zijn inzet leverde geen treffer op. Ook in de tweede helft viel er weinig te genieten. NEC raakte vanuit een vrije trap de kruising  en een inzet van dichtbij van Niels Hegeman werd geblokt, waardoor het bij 0-0 bleef in Nijverdal
De Zweef – NEC 0-0

De Zweef: M. Dikkers, Tole Emanuel, Vermeulen, Kerkdijk, Poorteman, Ekuchu, S. Dikkers, Hegeman, Klein Robbenhaar, Damman, Scholten.
TVC’28 heeft geen goed gevoel overgehouden aan het verloren duel met SC Bemmel. In de eerste helft waren de Tubbergenaren beter dan de hooggeklasseerde opponent en kreeg het ook de beste kansen. De tweede helft was een stuk minder dan de eerste helft, maar de mogelijkheden waren wederom voor TVC. Johan Knipping scoorde laat echter de 0-1 voor de gasten, waardoor TVC’28 geen punten aan het duel overhield die het wel verdiende.
TVC’28 – SC Bemmel 0-1 (0-0)
Knipping 0-1.

Tubantia heeft zondagmiddag duur puntverlies geleden in Heino. In het duel met de plaatselijke VV werd niet gescoord. Via Ter Hedde kregen de Hengeloërs voor rust een goede kans. Na een uur spelen gingen beide ploegen verder met tien man. Aan de kant van Tubantia ontving Degenaar direct rood. In tiental kwamen de elftallen beide niet tot scoren.
Heino – Tubantia 0-0