Excelsior pakt punt in tamelijk grijze wedstrijd bij SDV

Geplaatst op 25 februari 2017 door   ·   1 Reactie

BARNEVELD/RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vanmiddag in Barneveld met 1-1 gelijkgespeeld tegen SDV. Twee doelpunten verdeeld over twee helften waren een goede verdeling van treffers en punten. Excelsior is in de hoofdklasse nu een onopvallende middenmoter met 28 punten uit negentien wedstrijden, ver van de bovenste en onderste plaatsen.

Zo is het een grijzig seizoen voor de Rijssense ploeg van trainer Peter Wesselink.
De wedstrijd tegen het lager genoteerde SDV Barneveld tekent het seizoen van Excelsior’31, want ook tegen deze veel lager staande ploeg konden de Rijssenaren het spel niet maken. Eerder werd op De Koerbelt in een knotsgekke wedstrijd wel de Barnevelders gewonnen, met de winnende goal van Cem Köse in de 91ste minuut; in die zin was het punt dat op sportpark Norschoten werd gepakt nog meegenomen. Komt bij dat Excelsior’31 tegen de stug spelende en vroeg druk zettende gastheren van een achterstand terug moest keren en ook daarom de remise kon koesteren.

Tekenend voor de Rijssenaren was ook de rol van de hangende aanvaller Köse (archieffoto). Door balverlies van hem ontstond in de eerste helft het doelpunt van SDV, hij zorgde in de tweede helft zelf voor de gelijkmaker, maar verprutste kort voor het einde een uitgelezen kans op de volle winst en verzuimde dus wéér matchwinner te worden.

Excelsior’31 ontvangt komende zaterdag Urk, dat slechts twee punten minder heeft, maar in de heenwedstrijd op het eiland wel met 2-1 van de club van de belt won.