Woensdag 8 mei 2024

Excelsior’31 haalt uit tegen WHC en DETO profiteert niet

Geplaatst op 30 maart 2019 door   ·   1 Reactie

RIJSSEN – Met een monsteruitslag stuurde Excelsior’31 vanmiddag WHC weer terug naar Wezep. Het werd op de Koerbelt in Rijssen liefst 8-1. De nederlaag van WHC was goed nieuws voor DETO en SVZW die met WHC in de degradatiezone van de hoofdklasse spelen.

SVZW kwam dit inhaalweekend niet in actie, DETO kon niet profiteren van de nederlaag van WHC, want verloor zelf ook. De ploeg gin in Vriezenveen met 1-2 de boot in tegen Urk.

Excelsior’31–WHC 8-1 (3-0)
De giga-zege van de Rijssenaren kreeg een een half uur al vorm, want toen stond het op De Koerbelt al 3-0. Tot de rust bleef het daarbij door een ongelukkig eigen doelpunt van WHC en treffers van Hakim Ezafzafi en Amanuel Isa. Na de thee dring WHC aan om iets terug te doen, maar het vuur wilde niet vlammen. Bij de 4-0 van Cem Köse was het pleit definitief beslecht. Van de vier doelpunten die nog volgden kwamen er drie op het conto van topscorer Hielke Penterman. En invaller Menno Kamphuis, die ook nog een jaar voor WHC uitkwam en volgend seizoen voor DOS’37 zal spelen, maakte nummer acht. Pas daarna mocht Jonathan van Marle de eer voor de zoek gespeelde gasten redden.

DETO–Urk 1-2 (0-2)
Urk toonde op sportpark Het Midden in Vriezenveen niet voor niets tot de kopgroep in de hoofdklasse te behoren en mee te doen om het kampioenschap. Niet zo zeer door een overdaad aan voetbaltechnisch vermogen, vooral door een stugge speelstijl en een messcherpe effectiviteit. Het waren drie pengels de de wedstrijd beslisten. Al vroeg in de eerste helft, want binnen tien minuten, kwam Urk op een 0-2 voorsprong door twee benutte strafschoppen van Riekelt Jan Brands. Tien minuten na rust kreeg DETO ook een penalty die Coplan Soumaoro binnenschoot. Volgende week mag DETO opnieuw de strijd aanbinden met een kampioenkandidaat, namelijk Excelsior’31 uit Rijssen, een wedstrijd die vanwege het derbykarakter een extra dimensie zal hebben.