Excelsior’31 krijgt een lesje in effectiviteit van Capelle

Geplaatst op 29 mei 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Na de afdroging van Excelsior’31 door Capelle is promotie van de Rijssenaren naar de derde divisie schier onmogelijk. Capelle won vanavond de eerste ontmoeting, notabene in Rijssen, met ruime cijfers: 1-4.

Excelsior’31 kreeg vooral een lesje effectiviteit en speelde bovendien nerveus. Het was na één helft op De Koerbelt al zo’n beetje bekeken, want Capelle leidde na 45 minuten met 0-3 door treffers van Wilmer Kousemaker, Olaf van der Sande en Sandin Advic. Elke geslepen aanval leidde tot een doelpunt voor de gasten. De beste kans van de thuisploeg kreeg Tom Brummelhuis, maar die schoot op de paal.

Dat de thuisploeg na rust met 1-1 gelijk speelde (Van der Sande nogmaals voor Capelle en Hielke Penterman voor Excelsior’31 deed niets af aan de vaststelling dat Capelle wel derdedivisionist zal blijven en Excelsior’31 het nog eens in de hoofdklasse moet laten zien.

De return belooft komende zaterdag een formaliteit, maar in Rijssen houden ze vast aan het geloof in wonderen. Als het één keer 1-4 kan worden, kan het ook twee keer.