Woensdag 8 mei 2024

Excelsior’31 pakt op valreep verdiend punt in Nijkerk

Geplaatst op 10 december 2016 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Excelsior’31 handhaaft zich in de subtop van de hoofdklasse, met de andere Overijsselse clubs Genemuiden en Staphorst. De ploeg uit Rijssen sleepte een punt over de streep door de gelijkmaker op de valreep: 2-2 bij Sparta Nijkerk.

In blessuretijd kwam de remise vanmiddag op de borden uit een alles-of-niks-aanval, waarbij ook keeper Melvin Koetsier mee naar voren ging, wat bevrijdende 2-2 inluidde.

In evenwicht

Sparta Nijkerk en Excelsior’31 hielden elkaar voor de rust in evenwicht, maar Sparta buitte in de tweede helft zijn lichte surplus uit door een doelpunt van Wesey de Laat, waarna Janic Makizodila namens Sparta scoorde, zij het voor Excelsior’31, een eigen doelpunt als cadeautje dat de Rijssenaren blij van zin uitpakten.

Moed geput

Excelsior putte er moed uit, wilde meer en nam de regie over de wedstrijd in handen. Tot die dekselse Makizodila besloot zijn fout goed te maken door dit keer voor zijn eigen team te scoren. Het leek de genadeslag, maar Excelsior nam geen genoegen met een nederlaag en verdiende gezien het spelbeeld over het geheel genomen ook zeker een punt, dat het kreeg uit de scrimmage met de eigen keeper in het vijandelijke doelgebied.