Excelsior’31 periodekampioen dankzij Genemuiden

Geplaatst op 4 november 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Niet geheel op eigen kracht, maar met behulp van Genemuiden, dat van Berkum won, heeft Excelsior’31 de eerste periodetitel in de hoofdklasse vanmiddag in de wacht gesleept. Excelsior’31 leek op eigen veld onderuit te gaan tegen een beter Ajax Amateurs, maar er kon bij een achterstand van 1-2 vlak voor tijd toch worden gejuicht toen het nieuws doorkwam dat Genemuiden thuis victorie kraaide door Berkum in de laatste minuut dankzij een door topscorer Omar Kavak benutte penalty: 3-2.

Ajax was in de eerste helft met fris en fruitig voetbal heer en meester. Stanley Akoy en Maurice Renger brachten dat in een 0-2 ruststand. Exelsior’31 kon vanuit de omschakeling soms gevaar stichten, met name een aanval via Alvaro Vlijter droeg de mogelijkheid in zich namens de thuisploeg iets terug te doen, maar er was geen afmaker in de buurt.

Voldoende aanleiding
Excelsior bleef in de tweede helft de aanval zoeken, mede omdat berichten va andere velden daartoe ook voldoende aanleiding gaven. Vijf minuten voor het einde zorgde Manu Isa kopte vijf minuten een hoekschop binnen, waarna Excelsior nog één keer aanging, wat na veel hard en hoog uiteindelijk in de derde minuut van de extra tijd tot de gelijkmaker leidde, via wie anders dan Hielke Penterman, mooi meegenomen, hoewel achteraf niet nodig, omdat Genemuiden in de slotfase van Berkum won.

Excelsior’31-Ajax Amateurs 2-2 (0-1)
Opsteling Excelsior’31: Koetsier, Zwiers, Averesch, Brummelhuis, Baysoy, Isa, Davina (34 Beverdam), Boeloerditi, Vlijter (75 Sahin), Penterman, Ezafzafi.

Foto’s: Jan Sanderman