Excelsior’31 spaart HSC’21 2 en plaatst zich voor finale

Geplaatst op 28 april 2015 door   ·   Geen reacties

2015-02-21 Excelsior'31 - Hakim Ezafzafi - hoa  (91)RIJSSEN – De Twentse halve finale van de districtbeker tussen Excelsior’31 en HSC’21 2 is een prooi geworden voor de hoofdklasser uit Rijssen. In een eenzijdig duel, waarin de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong kwam door topscorer Hakim Ezafzafi, vergat Excelsior’31 de bezoekers uit Haaksbergen pijn te doen: 1-0.

Het tweede elftal van HSC’21 stuntte eerder in het bekertoernooi door onder meer hoofdklasser DVS’33 uit te schakelen en ging als de grote underdog op bezoek bij Excelsior’31, dat knap topklasser HHC Hardenberg versloeg in de kwartfinale. Vanaf de aftrap namen de Rijssenaren het initiatief en na vijf minuten kwam de ploeg van Roeland ten Berge al op voorsprong. Nadat een kopbal van rechterverdediger Adi Draganovic geen doel trof, was het Hakim Ezafzafi die de rebound via HSC’21-keeper Wouter Lankheet tot doelpunt promoveerde. Excelsior ging vervolgens op zoek naar een tweede treffer, maar ondanks de vele mogelijkheden kwam die er niet voor rust. Vooral Joran Pot, Gradus Hempenius en Ezafzafi hadden hun vizier enkele keren niet goed afgesteld.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, maar Excelsior bleef de kansen missen. Ezafzafi kreeg twintig minuten voor tijd de grootste kans, maar zijn volley werd gekeerd door de uitblinkende Lankheet en zijn rebound ging vervolgens voorlangs. HSC’21 kwam iets beter in de wedstrijd en zag Waldo Rhebergen het drie keer van afstand proberen, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. Uiteindelijk deed Excelsior ongeveer 25 schotpogingen (waarvan velen binnen het strafschopgebied), tegenover zo’n vijf afstandsschoten van HSC (waarvan slechts twee op doel). In de finale is topklasser Sparte Nijkerk de tegenstander, dat versloeg eersteklasser Longa’30 na strafschoppen.

Gemakzuchtig
‘Je komt vroeg op voorsprong en je weet vooraf dat je die nodig had om de wedstrijd naar je toe te trekken,’ vertelt Excelsior’31-trainer Roeland ten Berge na het duel. ‘Dan krijg je vervolgens ontzettend veel kansen, maar beschikken zij ook wel over een hele goede keeper. Ze hebben bijna geen bal op doel geschoten en dan is het logisch dat je gemakzuchtig wordt. Daar spreek je je ploeg in de rust op aan en uiteindelijk heb ik me geen zorgen gemaakt op de bank, al blijft het voetbal en kan die bal altijd verkeerd vallen.’

Trots
HSC’21 2-trainer Martijn van der Lee kon zich dan ook makkelijk neerleggen bij de nederlaag. ‘Je weet van tevoren dat het een stunt zou zijn als je hier wint. Als je zo ver komt in de beker ga je wedstrijden spelen waarvan je spelers beter worden en dat was dan ook de insteek. Al hoop je natuurlijk stiekem wel op meer. De spelers hebben keihard geknokt en uiteindelijk ben ik gewoon hartstikke trots. Ik denk dat het niet vaak voor is gekomen dat een tweede elftal zo ver kwam in het bekertoernooi.’

Excelsior’31 – HSC’21 2 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 5. Ezafzafi 1-0
Opstelling Excelsior’31: Loohuis; Draganovic, Lubbers, Wolven, Baysoy; Pot, Vloedgraven, Gerritsen Mulkes; Hempenius (79. Ten Bolscher), Davina (88. Gerritsen), Ezafzafi (88.Ten Hove)
Opstelling HSC’21 2: Lankheet; Keizers, Leferink, Brummelhuis, Spikker (54. Veldhuis); Stokkers, Rhebergen (88. Ter Hogt), Meulenkamp; Oosterwijk (82. Ter Huurne), Exterkate, Geesing