Excelsior’31 verliest bekerduel na slechte openingsfase

Geplaatst op 25 februari 2016 door   ·   1 Reactie

1-patrick jurgensHARDENBERG – Het duel in de districtsbeker tussen HHC Hardenberg en Excelsior’31 is gewonnen door de ploeg uit de Topklasse. HHC kwam in de openingsminuten al op 2-0, waarna Excelsior tegen scoorde. Nog voor rust kwamen daar twee treffers bij, voor een 3-2 ruststand. Na een uur scoorde HHC opnieuw en was het duel dat in 4-2 eindigde beslist.

Vooraf waren er hoge verwachtingen van het treffen tussen de ploeg die dit seizoen misschien wel kampioen kan worden in de Topklasse, HHC Hardenberg en de Excelsior’31 dat de kans op het kampioenschap in de Hoofdklasse verspeeld lijkt te hebben. Omdat bekerwedstrijden altijd op zichzelf staan en ontmoetingen tussen de twee topclubs uit het oostelijk amateurvoetbal vaak fraaie duels zijn waren de verwachtingen hooggespannen.

Dat het uitgerekend Patrick Jurgens  (foto), de voormalig HHC- er was, die al in de openingsminuut de bal achter zijn eigen doelman werkte, was dan ook een teleurstelling. Zeker toen Rob van der Leij zes minuten later de 2-0 binnen kopte en de wedstrijd al gespeeld leek. Dat bleek niet het geval, want de Rijssense Hoofdklasser wilde zich niet zomaar neerleggen bij een uitschakeling in het bekertoernooi. Na een corner kwam de bal uit bij Dylan Vosskühler, die met zijn goal de spanning weer terug bracht. Vrij kort daarna sloeg HHC opnieuw toe. Na een corner kon Gerson Klok vrij inschieten. Kort voor rust zorgde Melvin Velhuis voor de 3-2.

Na rust leek Excelsior weer terug in de wedstrijd te komen. De Rijssenaren drongen aan maar kwamen niet verder dan het Hardenbergse strafschopgebied. Na een uur maakte Jan Hooiveld zijn opwachting bij HHC. Met zijn eerste balcontact bracht hij de stand op 4-2 en zorgde daarmee voor de definitieve beslissing. Excelsior probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar slaagde daar niet meer in.

Jurgens
Na afloop sprak Patrick Jurgens over een bijzondere wedstrijd met toch wel een terechte winnaar. ‘Het voelde goed hier weer te spelen, ik woon tenslotte dichtbij en heb hier lang gespeeld, het is alleen een raar gevoel hier te verliezen. HHC heeft natuurlijk een heel goed team en de eerste tien minuten stonden wij niet goed. Dan staat het al 2-0 en denk je ‘waar gaat dit naar toe?’ We komen terug tot 2-1 en bij rust staat het 3-2 en weet je dat je moet scoren. Dat gebeurde niet, het werd 4-2 waarna wij nog wel kansen kregen maar het licht bij ons langzaam uit ging. Ik denk dat HHC verdiend gewonnen heeft, ook omdat wij er niet in slaagden de 3-3 te maken en gewoon in de beginfase niet goed stonden. De knop moet snel weer om bij ons. Dit weekend is er geen wedstrijd, maar volgende week moeten we er weer staan.’

HHC Hardenberg – Excelsior’31 4-2 (3-2)
Scoreverloop: 1. Jurgens 1-0 (e.d.), 7. Van der Leij 2-0, 17. Vosskühler 2-1, 21. Klok 3-1, 39. Velthuis, 59. Hooiveld 4-2
HHC Hardenberg: Koetsier, Bakker, Manuhutu, Kobussen, Krohne (58. Hooiveld), Ties, Van der Leij, Yakob (52. Pilijic), Piesche (83. Salah), Klok, Zarbaf.
Excelsior’31: Kok, Velthuis, Vosskühler (49. Seppenwoolde), Jurgens, Stockentree, Gerritsen Mulkes, Isa, Pot, Gerritsen (77. Ezafzafi), Ten Bolscher (52. Köse), Hempenius.